FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća potvrdila Obamin posjet Mianmaru

WASHINGTON, 8. studenog 2012. (Hina/Reuters/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama, koji je upravo zakoračio u svoj drugi predsjednički mandat, krajem mjeseca će posjetiti Mianmar kao dio svoje turneje po jugoistočnoj Aziji tijekom koje će obići i Tajland i Kambodžu, potvrdila je u četvrtak Bijela kuća.

Obama se namjerava sastati s mianmarskim predsjednikom Theinom Seinom i oporbenom čelnicom i dobitnicom Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi. Obama će biti prvi američki predsjednik koji posjećuje Mianmar.

Bijela kuća je također objavila da je Obama u četvrtak razgovarao s 13 svjetskih čelnika, uključujući izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i egipatskog predsjednika Mohameda Morsija, koji su mu čestitali na reizboru za šefa države.

Predsjednik je također razgovarao i s predstavnicima Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Saudijske Arabije, Australije, Indije, Turske, Brazila i Kolumbije.

"Zahvalio im je na njihovom prijateljstvu i partnerstvu. Također je izrazio želju za nastavkom uske suradnje s tim zemljama i u budućnosti", dodala je u priopćenju Bijela kuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙