FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Ljubić sa britanskim veleposlanicima

MOSTAR, 7. studenog 2012. (Hina) - Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božo Ljubić primio je u srijedu veleposlanike Velike Britanije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj Nigela Caseya i Davida Slinna pri čemu su se sugovornici složili da ulazak Hrvatske u Europsku uniju predstavlja veliku prigodu za BiH.

"Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju sudionici razgovora zajednički su ocijenili kao priliku i izazov, a ne kao prijetnju za Bosnu i Hercegovinu", navodi se u priopćenju iz Ljubićevog ureda.

U razgovoru je posebna pozornost posvećena pitanju broja graničnih prijelaza preko kojih će se u budućnosti moći obavljati uvoz odnosno izvoz roba biljnog i životinjskog podrijetla.

Predsjedatelj Ljubić zatražio je da Europska unija pomogne kako bi BiH bila opremljena suvremenim laboratorijima za provjeru kakvoće roba za izvoz na što su veleposlanici Casey i Slinn rekli da postoji spremnost za tehničku i financijsku potporu kako bi se uspostavili suvremeni punktovi za nadzor kakvoće roba.

Sugovornici su razgovarali i o političkoj situaciji u BiH u svjetlu uspostave nove koalicije na državnoj razni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙