FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 7. studenog

ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 7. studenog:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 50. godišnjice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike. Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagreba osnovan je 1962. godine, odlukom Sabora SR Hrvatske kao istraživačka i visokoškolska ustanova, tada prva akademska institucija koja poučava i sustavno istražuje područje političke znanosti. Danas Fakultet ima važnu ulogu u hrvatskoj znanosti i visokoškolskom obrazovanju ne samo u području političke znanosti, već i u polju medija i komunikacijske znanosti (10 sati, Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske. Na dnevnom redu sjednice je prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o sprječavanju sukoba interesa (10 sati, raspravna dvorana Suda, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - Konferenciju pod nazivom "Perspektive starenja u zemljama regije" organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba u suradnji s Udrugom za inicijative u socijalnoj politici, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba. Konferencija se organizira u povodu obilježavanja Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Cilj joj je potaknuti aktivniju politiku skrbi o starijima osobama, razmjeniti iskustva i razgovarati o potrebi mijenjanja lokalnih politika kako bi starijim građanima omogućili kvalitetan život, sudjelovanje u društvu i aktivno zdravo starenje (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Na suđenju osječkom poduzetniku Dragi Tadiću koji je po tvrdnjama tužiteljstva pokušao utjecati na suce Vrhovnog suda radi izmjene presude Branimiru Glavašu trebala bi svjedočiti bivša glavna urednica Glasa Slavonije Sanja Marketić. Nju se u ovom slučaju teretilo za isto nedjelo, ali je prije početka suđenja, u zamjenu za manju kaznu, priznala optužbe i nagodila se s USKOK-om. Isto su učinili i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, splitski poduzetnik Srećko Jurišić i Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

RIJEKA - Na Županijskom sudu u Rijeci objavit će se presuda Ivanu Andabaku i britanskom državljaninu Paulu Dexteru Farrowu za krijumčarenje 660 kilograma kokaina kontejnerom preko riječke luke. Riječ je o ponovljenom suđenju održanom nakon što je Vrhovni sud nakon oslobađajuće presude obojici u prvom suđenju na Županijskom sudu u Rijeci suđenje vratio na početak i to zbog toga što je Državno odvjetništvo nakon izrečene presude dobilo ključni dokument iz Gambije, teretnicu koja dokazuje da je kontjener naručila tvrtka koja se povezuje s Ivanom Andabakom (13 sati, Županijski sud u Rijeci).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu godišnje sjednice Upravnog odbora mreže Traduki na kojoj će govoriti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, direktor Sajma knjiga u Leipzigu Oliver Zille i direktorica Zaklade S. Fischer Antje Contius. Mreža Traduki sudjeluje u multilateralnim i bilateralnim književnim i kulturnim projektima, a pokrenuli su je 2008. ministarstva vanjskih poslova Njemačke i Austrije, Goethe Institut, KulturKontakt Austria, Pro Helvetia i S. Fischer Stiftung. Od 2009. u radu Tradukija sudjeluje slovenska Javna agencija za knjigu, a od kraja 2011. i Ministarstvo kulture RH. Sjednica UO mreže "Traduki" održat će se 7. i 8. studenoga u Zagrebu (14,30 sati, Velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe "Julije Klović - najveći minijaturist renesanse". Riječ je o svjetskoj premijeri jednoga dijela Klovićeva opusa jer će prvi puta na jednom mjestu biti objedinjeno tridesetak najznačajnijih Klovićevih radova nastalih tijekom 50 godina njegova stvaralaštva. Izložba će biti otvorena od 8. studenoga 2012. do 20. siječnja 2013. godine (10,30 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu premijere predstave "Žena bez tijela" Mate Matišića u režiji Božidara Violića u Zagrebačkom kazalištu mladih. Na konferenciji će govoriti ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč, redatelj Božidar Violić i autor teksta Mate Matišić. Riječ je o drami u kojoj Matišić, kroz prepoznatljive likove iz svakodnevice, prikazuje gorčinu ratnih gubitnika i nesavjesnost "dobitnika", sugerirajući kako svaki rat trajno oštećuje društvo i ostavlja duboke posljedice (11 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7).

ZAGREB - U povodu Mjeseca hrvatske knjige Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokreće projekt "Piramida od knjiga" kojemu je cilj u predvorju Knjižnice izgraditi pravilnu četverostranu piramidu visine 3,5 metra. Gradnja piramide trajat će do petka 9. studenoga, a bit će potrebno više od 20.000 knjiga. Projekt je dobrotvornog karaktera, s obzirom na to da će se knjige korištene za izgradnju piramide donirati potrebitim ustanovama ili će biti proslijeđene čitateljima kroz program BookCrossing (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Mate Kovačević

popodne - Milka Ćurković

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙