FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orašar St. Petersburg Balleta večeras u Lisinskom

ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog večeras gostuje St. Petersburg Ballet s raskošnom baletnom predstavom Orašar, priopćeno je iz Lisinskog.

St. Petersburg Ballet kombinira tradiciju i duh ruskog baleta, a visoka elegancija i gracioznost čine St. Petersburg Ballet drukčijim, ističe se u najavi predstave.

Orašar je jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća koji baletne kuće diljem svijeta izvode svake godine tijekom zimskih mjeseci. Zasnovan je na priči o djevojčici Mariji koja na Badnjak na dar dobije lutku Orašara. Radnja dobiva neočekivani zaokret kada igračke ispod božićnog drvca ožive, a sobu napadne vojska uniformiranih miševa. Orašar se pretvara u princa i vodi Mariju u začaranu zemlju bajki.

Večeras će u Lisinskom nastupiti balerine i baletani koji su osvojili mnogobrojne nagrade, među kojima Guzel Suleymanova, Arkadis Zinovia i Gulsina Mavlyukasova, a ansambl vodi umjetnički direktor Teregulov Shamil koji je radio s najslavnijim plesačima današnjice kao što su Roman Rikin i Natalia Sologub.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙