FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - svijet - za utorak 6. studenoga

ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 6. studenoga.

GRADIŠĆE - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u radnom posjetu Austriji, posjetit će općine u pokrajini Gradišće u kojima žive gradišćanski Hrvati te razgovarati s njihovim predstavnicima. Obići će osnovnu školu u Vulkaprodrštofu (Wulkaprodersdof), srednju školu u Velikom Borištofu (Grosswarasdorf) te gimnaziju u Bortu (Oberwart), državne škole u kojima se nudi mogućnost pohađanja dvojezičnog hrvatsko-njemačkog programa za pripadnike gradišćanskih Hrvata. Također, predsjednik Josipović posjet će redakciju za nacionalne manjine austrijske Radio-televizije (ORF), a u poslijepodnevnim satima hrvatski će predsjednik obići spomenik "Hrvatska mati", te posjetiti Interkulturni centar u Velikom Borištofu gdje će nazočiti kulturno-umjetničkom programu.

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s predsjednikom kosovske vlade Hašimom Tačijem (10,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2. Zajednička konferencija za novinare u 11,35 sati). Kosovskog premijera Tačija primit će i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (12 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Moldavije Iurijem Leancuom. Leancua će primiti i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (9 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josipo Leko održat će radni sastanak s izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku Liborom Roučekom (11 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Američki predsjednički izbori na kojima se za Bijelu kuću natječu aktualni predsjednik, demokrat Barack Obama i republikanski kandidat Mitt Romney. Prema rezultatima ispitivanja javnog mnijenja Pew Research Centra, Obama je dan uoči izbora u vodstvu od tri posto pred Romneyjem i uživa povjerenje 48 posto birača, a Romney 45 posto. Obama je u završnici kampanje nešto povećao prednost pred Romneyjem, a analitičari to pripisuju dobrom dojmu koji je njegova administracija ostavila u rješavanju posljedica koje je ostavila oluja Sandy (rezultati izbora očekuju se u srijedu rano ujutro po hrvatskom vremenu).

GRČKA - Sindikati zasposlenih u javnom i privatnom sektoru GSEE i ADEDY kreću u 48 satni štrajk protiv vladinih mjera štednje i organiziraju prosvjed na trgu Pedion Areos.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙