FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcidentno vozilo i vatrogasci poslani u Pregradu

ZAGREB, 5. studenog 2012. (Hina) - Na traženje Policijske uprave krapinsko-zagorske, a u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu Javna vatrogasna postaja Grada Zagreba poslala je akcidentno vozilo (vozilo za rad s opasnim tvarima) s tri vatrogasca i zapovjedno vozilo s jednim vatrogascem u Pregradu na vodocrpilište Kostel, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Akcidentno vozilo, kako se navodi, služi za utvrđivanje koncentracije pilnova u zraku te će u ovom slučaju pomoći PU krapinsko-zagorskoj u očevidu, koji se provodi zbog nesreće u tvornici Humkom, u kojoj su poginule dvije osobe.

Dvojica radnika su poginula, a dvojica su ozlijeđena u nesreći koja se dogodila jutros u Kostelu, u blizini Pregrade. Neslužbeno se doznaje da su poginuli i ozlijeđeni radnici komunalnog poduzeća Humkoma iz Huma na Sutli, a tragedija se dogodila na jednom od vodocrpilišta kojima ono upravlja. Radnici su provjeravali sustav za kloriranje, pri čemu je jedan pao u spremnik, što je za njega i za njegova kolegu koji mu je priskočio u pomoć bilo kobno. Još su dvojica radnika ozlijeđena u pokušaju da pomognu kolegama koji su poginuli u spremniku u kojemu je navodno puknula cijev s klorom. Ozlijeđenima je pomoć pružena u zabočkoj Općoj bolnici, gdje su zadržani na liječenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙