FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji likovnih akademija jugoistočne Europe

SARAJEVO, 30. listopada 2012.(Hina) - Dekani dvanaest akademija likovnih umjetnosti iz jugoistočne europe potpisali su u utorak u Sarajevu sporazum o suradnji kako bi osigurali uzajamnu potporu u obrazovanju svojih studenata ali i organizirali zajedničke projekte.

Supotpisnici sporazuma su akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Splita i Osijeka, a u ovom programu suradnje sudjelovat će i slične visokoškolske ustanove iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore.

Dekan zagrebačke akademije Peruško Bogdanić izrazio je uvjerenje kako će sporazum sudionicima ponuditi novu kvalitetu koja će nastati zahvaljujući razmjeni studenata i profesora.

Potpisivanje sporazum upriličeno je u povodu obilježavanja 40. obljetnice osnutka sarajevske akademije likovnih umjetnosti, koju su tijekom svog obrazovanja pohađali brojni znameniti umjetnici poput nedavno preminulog Mersada Berbera, a diplomu je steklo više od tisuću i 200 studenata.

Obljetnica sarajevske akademije obilježena je i simpozijem pod nazivom "Umjetnička scena i edukacija u poslijeratnom razdoblju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙