FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac sa švicarskim izaslanstvom

ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Hrvatska i Švicarska vrlo uspješno surađuju, a obje su zemlje izrazile spremnost za daljnjim produbljenjem odnosa nakon što se RH u srpnju 2013. pridruži Europskoj uniji, posebice na području gospodarstva, izjavio je u ponedjeljak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac nakon razgovora sa švicarskim parlamentarnim dužnosnicima.

U Hrvatskoj u dvodnevnom radnom posjetu boravi izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Kantonalnog vijeća Gornjeg doma švicarskog parlamenta na čelu s Hannesom Germannom.

"Ulazak Hrvatske u EU omogućit će snaženje ekonomske suradnje...posebno ciljani ekonomski projekti biti će dodatno unaprijeđeni. Također ćemo surađivati na korištenju švicarskog kohezijskog mehanizma, a surađivat ćemo i na području migracijske politike te po pitanju budućnosti naše regije jer je to od obostranog interesa", kazao je Pupovac.

Hannes Germann je novinarima kazao da je Švicarska "impresionirana napretkom Hrvatske u pristupanju Europskoj uniji", ocijenivši da je Zagreb, usvojivši više od 300 europskih zakona, napravio "goleme korake". Istaknuo je da njegova zemlja podržava taj proces i podsjetio na važnost švicarskog kohezijskog doprinosa u pristupanju novih članica. Prema njegovim riječima, područje jugoistočne Europe i Balkana je "politički stabilna i prosperitetna regija".

Dvije zemlje također su povezane pripadnicima hrvatskog naroda u Švicarskoj, a nekoliko desetaka švicarskih tvrtki posluje u Hrvatskoj.

Germanna i njegovo izaslanstvo u utorak očekuju i susreti s najvišim hrvatskim dužnosnicima, poput predsjednika Ive Josipovića i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, što, kako je rekao German, pokazuje "važnost naših bilateralnih odnosa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙