FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 30. listopada

ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 30. listopada:

ZAGREB - U prigodi obilježavanja Dana reformacije predsjednik Republike Ivo Josipović primit će predstavnike protestantskih crkava i dva protestantska fakulteta u Hrvatskoj (15 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nastavit će raspravu koji je počeo u ponedjeljak o zaprimljenim izvješćima vezano uz medijske napise o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka (10 sati Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Odbor je dosad, vezano uz aferu nadzora izlista telefonskih poziva, zaključio da će razgovarati s čelnicima svih institucija čija je izvješća pribavio o toj aferi, odnosno Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra i Ravnateljstva policije i nakon toga obaviti i neposredni nadzor u tim institucijama. Očitovanja nadležnih tijela tražio je predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) nakon što su mediji objavili da su na zahtjev za izliste telefonskih poziva nezakonito dopisivani brojevi nekih čelnika SOA-e i Agrokora. Predsjednik Odbora izjavio je nakon trosatne sjednice zatvorene za javnost kako je stav svih u Odboru da se temeljito sagleda cijela situacija, zakonska regulativa i druga bitna pitanja. Tuđman je to rekao odgovarajući na novinarski upit može li procijeniti koliko će Odboru trebati da završi posao i donese zaključke. Istaknuo je kako je postupak otvoren ali da nisu govorili o rokovima u kojima to treba završiti, nego da cijeli taj postupak treba temeljito provesti i da će Odbor nakon uvodnih razgovora napraviti plan rada.

ZAGREB - Predstavljanje preventivnog projekta pod nazivom "Zdrav za 5" kojeg će na nacionalnoj razini provoditi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode (11 sati, Ravnateljstvo policije MUP-a, Ilica 335). Cilj zajedničkog projekta usmjerenog primarno prema djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta je prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode. U sklopu predstavljanja ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović potpisat će Sporazum o suradnji triju ministarstava u provedbi preventivnog projekta "Zdrav za 5".

ZAGREB - Hrvatski zavod za zapošljavanje, pučki pravobranitelj i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH organiziraju konferenciju za novinare povodom nacionalne kampanje "Jednaki u različitosti" (9,30 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1). Kampanja je dio istoimenog projekta "Equally Diverse/Jednaki u različitosti" financiranog kroz Program zajednice "Progress" koji Hrvatski zavod za zapošljavanje, pučki pravobranitelj i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina provode od prosinca 2011. Svrha projekta je promicanje načela nediskriminacije i jednakosti u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na suzbijanje diskriminacije na tržištu rada, odnosno u području rada i zapošljavanja. Na konferenciji će govoriti ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah, ravnatelj Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Branko Sočanac i pučki pravobranitelj Jurica Malčić.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju "Fimi medija" nastavlja se ispitivanjem svjedoka Zdenka Kolačeka i Zvonka Fišera. Optužene, među kojima ih je većina, poput bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića priznala optužbe, tereti se da su preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna, od čega je većina završila u stranačkom crnom fondu. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve montiranog postupka, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Povijest moderne Turske" autora Antonella Biaginija (19 sati, dvorana Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", Bogovićeva 1/I). Knjigu, čije je predstavljanje organizirano u povodu Dana nezavisnosti Republike Turske, predstavit će turski veleposlanik u Zagrebu Burak Oezuegergin, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus Richembergh, sveučilišni profesor i povjesničar Damir Agičić i prevoditelj knjige i potpredsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Šenol Selimović.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙