FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijske vlasti u Meki rastjerale prosvjednike protiv Asada

MEKA, 28. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Saudijske vlasti brzo su rastjerale stotine hodočasnika iz Sirije koji su u nedjelju pokušali održati prosvjed u blizini Meke na kojem su tražili odlazak sirijskog predsjednika Bashara al-Assada s vlasti i prosvjedovali zbog neuspjeha međunarodne zajednice u zaustavljanju krvoprolića u Siriji.

Saudijska Arabija zabranjuje bilo kakve političke aktivnosti tijekom godišnjeg hodočašća u Meku na kojem se ove godine okupilo oko tri milijuna muslimana iz cijelog svijeta.

Prosvjednici su u nedjelju u zoru išli mašući zastavama sirijskih pobunjenika prema mostu Jamarat istočno od Meke dok nije pristigla saudijska policija i zapovijedila im da se raziđu, rekao je jedan svjedok.

Prosvjednici su se brzo razišli i nestali među tisućama hodočasnika koji se nalaze na tom području a u incidentu nitko nije ozlijeđen, rekli su svjedoci.

Iako predvodi arapska nastojanja da se Assad izolira i podržava sirijske pobunjenike logistički i novčano, Saudijska Arabija želi osigurati da hadž ostane lišen politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙