FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 29. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 29. listopada.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Kantonalnog vijeća gornjeg doma švicarskog parlamenta, koje u ponedjeljak počinje višednevni službeni posjet Hrvatskoj, razgovarat će s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem i članovima Odbora. Povod posjeta je planirani ulazak Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine i razgovori na temu kako će to članstvo utjecati na bilateralne odnose dviju zemalja. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića, izjave za medije u 16.30 sati)

VATIKAN - Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Vatikanu i susreti se s papom Benediktom XVI. Očekuje se da će tema razgovora biti stanje u Hrvatskoj i regiji te skoro članstvo RH u Europskoj uniji.

SARAJEVO - Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovat će u Sarajevo u dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini. Clinton i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton u utorak će se sastati s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom i posebnim predstavnikom EU za BiH Peterom Sorensenom a zatim s trojicom članova Predsjedništva BiH.

SARAJEVO - Konferencija "Uloga parlamenata u procesu europskih integracija: ustavne i zakonodavne promjene" na koju su pozvani predsjednici Europskog te parlamenata jedanaest država šire regije kao i predsjednici parlamentarnih odbora za zakonodavstvo i europske integracije.

PARIZ - Francuski predsjednik Francois Hollande sastat će se sa šeficom MMF-a Christine Lagarde i čelnikom Svjetske banke Jimom Yong Kimom.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙