FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 27. do ponedjeljka 29. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 27. do ponedjeljka 29. listopada

SUBOTA, 27. rujna

-----------------

MOSKVA - Predstavnici oporbe pozvali su putem Facebooka na prosvjede u Moskvi

RIM - Najavljeno je održavanje prosvjeda protiv mjera štednje talijanske vlade koji bi se trebali održati pod strogim nadzorom policije

NEDJELJA, 28. rujna

-------------------

UKRAJINA - Parlamentarni izbori u Ukrajini. Za novi petogodišnji mandat u parlamentu od 450 mjesta natječe se 5.200 kandidata. Izborni prag trebalo bi prijeći pet stranaka među kojima su Stranka regije predsjednika Viktor Janukoviča, oporbena stranka "Udar" slavnog boksača Vitalija Klička, oporbeni savez u kojem je i stranka bivše premijerke, danas zatvorenice Julije Timošenko, komunisti i nacionalistička stranka Sloboda.

LITVA - Drugi krug parlamentarnih izbora u Litvi. Drugi krug parlamentarnih izbora u Litvi, dva tjedna nakon prvog kruga na kojem je oporbena Laburistička stranka osvojila najviše glasova, a slijede je njezini koalicijski partneri socijaldemokrati. Treća je bila koalicija Domovinska unija-Litavski kršćanski domokrati (desni centar) premijera Andriusa Kubiliusa koji je vjerojatni gubitnik izbora.

PONEDJELJAK, 29. listopada

--------------------------

VATIKAN - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Vatikanu i susreti se s papom Benediktom XVI.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Kantonalnog vijeća, gornjeg doma švicarskog parlamenta, koje u ponedjeljak počinje višednevni posjet Hrvatskoj, razgovarat će s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem i članovima Odbora

SARAJEVO - Konferencija "Uloga parlamenata u procesu europskih integracija: ustavne i zakonodavne promjene" na koju su pozvani predsjednici Europskog te parlamenata jedanaest država šire regije kao i predsjednici parlamentarnih odbora za zakonodavstvo i europske integracije.

PARIZ - Francuski predsjednik Francois Hollande sastat će se sa šeficom MMF-a Christine Lagarde i čelnikom Svjetske banke Jimom Yong Kimom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙