FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvati u Europskoj ligi

ZAGREB, 25. listopada 2012. (Hina) - U susretima trećeg kola Europske lige nastupila su osmorica hrvatski nogometaša - Dejan Lovren, Marko Livaja, Danijel Pranjić, Manuel Pamić, Dejan Mezga, Ivan Strinić, Ivan Turina i Nikola Kalinić.

Dnjipro je u Dnjipropterovsku pobijedio Napoli 3:1. Golove za ukrajinsku momčad zabili su Fedeckij (2), Matheus (42) i Giuliano (64), a za goste Cavani (75-11m). Ivan Strinić je odigrao cijeli sastav za Dnjipro, dok je Nikola Kalinić ušao u igru u 58. minuti.

Branič hrvatske reprezentativac Lovren odigrao je svih 90 minuta za Lyon u pobjedi protiv Athletic Bilbaoa 2:1 u susretu I skupine. Golove za treću pobjedu 'lavova' postigli su Lisandro (54) i Briand (86), a za goste Gomez (79).

Marko Livaja je odigrao 55. minuta za Inter koji je teškom mukom u dvoboju H skupine na San Siru pobijedio beogradski Partizan 1:0. Pogodak odluke zabio je Rodrigo Palacio u 88. minuti.

Sporting je na gostovanju u Belgiji izgubio od Genka 1:2 i ostao je prikovan za dno skupine G. Danijel Pranjić je za portugalski sastav igrao do 58. minute kada je zamijenjen.

Praška Sparta je deklasirala izraelski Hapool Ironi 3:1. Strijelci za češki sastav bili su Krejcí (7), Kadlec (10) i Svejdik (44), a za goste Elad (76). Manuel Pamić je odigrao cijeli susret za Spartu, dok Andrej Kerić nije bio u krugu kandidata za nastup.

Maribor je remizirao protiv Tottenhama 1:1, a najzaslužniji za gol slovenskog sastava bio je naš Dejan Mezga. Bivši veznjak Čakovca nakon sjajnog prodora asistirao je Berić za vodstvo maribora u 42. minuti. Izjednačio je Sigurosson u 59. minuti. Mezga je na terenu proveo 73. minute, a dok drugi hrvatski igrač u Mariboru Zorana Lesjak nije ulazio u igru.

Ivan Turina je branio za AIK-a kod PSV Eindhovena u susretu koji je završio 1:1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙