FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerno izvedena plesna predstava "Istovremeno drugi"

PULA, 31. prosinca 2200.(Hina) - Na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula večeras je premijerno izvedena plesna predstava "Istovremeno drugi" autorice Jasne Žmak, u režiji i koreografiji Matije Ferlina.

Eksperimentalni projekt Istovremeno drugi temelji se na istraživačkom sistemu kojeg je Matija Ferlin započeo u projektu Nastup, svojoj prvoj koreografiji za više plesača, a nastavio u Samicama, svojoj prvoj režiji temeljenoj na tekstualnom predlošku. U novoj koreografiji koja nastaje na granici dramskog i plesnog izričaja, Ferlin razvija plesački sistem baziran na kreaciji tijela lišenog prethodnog plesnog znanja i svoj interes za istraživanje odnosa pokreta i jezika. Materijal predstave djelomično se temelji na stvarnim situacijama tijekom kampiranja tima predstave na jugu Istre, navodi se u programskom tekstu.

Uz Ferlina, na daskama pulskog kazališta bili su još Claudia Fancello, Liz Kinoshita, Roberta Milevoj i Tomislav Feller.

"Istovremeno drugi" je o druga ovosezonska premijera u produkciji Instituta Emanat iz Ljubljane uz koprodukciju Istarskog narodnog kazališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙