FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Monti: Sigurnost Izraela je važna

JERUZALEM , 25. listopada 2012. (Hina/AFP) - Talijanski premijer Mario Monti u četvrtak je, nakon razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom izjavio kako je njegova vlada uz Izrael, kada je riječ o sigurnosti židovske države.

"Jako mi je drago što sam ovdje drugi put u proteklih pola godine i što mogu ponovno pokazati koliko je veliko naše prijateljstvo", rekao je Monti tijekom jednodnevnog posjeta Izraelu.

"U osjetljivom području regionalnih odnosa, smatramo da je sigurnost Europe povezana sa sigurnošću Izraela", istaknuo je. "Čvrsto odbacujemo prijetnje regionalnoj sigurnosti i negiranje holokausta. Svaka prijetnja Izraelu, neprihvatljiva je", rekao je talijanski premijer aludirajući na Iran i na kontroverzni nuklearni program te države.

"Razgovarali smo o velikim ekonomskim i sigurnosnim izazovima te istaknuli važnost našeg stajališta, a smatramo da Iran ne bi smio imati nuklearno oružje te da bi se zbog toga trebale primijeniti sankcije te pojačati međunarodni pritisak", kazao je Netahyahu.

Montijev je posjet iskorišten i za potpisivanje sporazuma o suradnji između dviju zemalja, osobito na području visoke tehnologije, kulture, znanosti i obrazovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙