FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radni sastanak policija dviju država u Čapljini

DUBROVNIK, 25. listopada 2012. (Hina) - U sjedištu Granične policije Bosne i Hercegovine u Čapljini održan je danas radni sastanak predstavnika MUP-a Republike Hrvatske s predstavnicima Granične policije BiH, SIPA BiH (Državna agencija za istrage i zaštitu) i drugih službi BiH te Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i Hrvatskoj, priopćila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Sastanak je ujedno početak projekta "Izgradnja kapaciteta pripadnika policijskih snaga u BiH i RH za obavljanje zajedničkih ophodnji" koji će u organizaciji IOM-a u BiH i Hrvatskoj trajati deset mjeseci, a financira ga britansko Veleposlanstvo. Vrijednost projekta je oko 112.000 američkih dolara, a u sklopu projekta provest će se obuka za 300 policijskih službenika na lokalnoj razini, po 150 iz svake države koji sudjeluju u mješovitim ophodnjama.

Projekt je nastavak sličnog projekta provedenog 2008. i 2009. godine, kada se također provela obuka za 300 policijskih službenika granične policije.

Realizacijom tog projekta ispunit će se dio obveza Hrvatske iz Akcijskoga plana za provedbu strategije integriranog upravljanja hrvatskom granicom i obveze na temelju sporazuma između Vlade RH i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice te protokola o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu.

Kako stoji u priopćenu, provedba spomenutog projekta pridonijet će većoj sigurnosti državne granice i unaprjeđenju prekogranične policijske suradnje.

Na sastanku su bili pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar te načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Tonči Radibratović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙