FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 25. listopada

ZAGREB, 25. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 25. listopada koje ćemo popratiti fotografijama:

SPLIT - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će 17. Međunarodni sajam SASO 2012. - sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku, energetiku i telekomunikacije te obrtništvo i malu privredu, a predviđeno je obraćanje predsjednik Josipovića nazočnima (11 sati, sajamski prostor splitskog Žnjana). SASO se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Vlade RH, ministarstava gospodarstva i graditeljstva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Osim iz Hrvatske na sajmu sudjeluju izlagači iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Češke, Poljske, Francuske, Slovačke i Mađarske.

ZAGREB - Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja razmotriti izvješće o prošlogodišnjem radu Hrvatske zaklade za znanost (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori). Na dnevnom redu sjednice su izmjene i dopune Zakona o komunalnom gospodarstvu, te izmjene Zakona o policiji. Vlada će se očitovati i na interpelaciju 17 saborskih zastupnika HDSSB-a o ulozi Vlade na osiguravanju uvjeta za ravnomjeran regionalni razvoj na temelju korištenja fondova Europske unije.

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije na čijem je predloženom dnevnom redu, između ostalog, izviješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva branitelja, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Ureda za udruge Vlade RH (13,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sjednica Saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je predloženom dnevnom redu, između ostalog prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) čiji je predlagatelj Klub zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada, izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2011. godinu, utvrđivanje prijedloga odluke o imenovanju četiri člana Nadzornog odbora HRT-a te imenovanju Glavnog ravnatelja HRT-a (14 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će zastupnici, između ostalog, raspravljati o rebalansu gradskog proračuna te najavi gradonačelnika Milana Bandića o podnošenju ustavne tužbe zbog Uredbe o načinu izračuna iznosa pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (9 sati, Starogradska vijećnica).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojega se tereti za ratno profiterstvo u slučaju Hypo te primanje mita od čelnika mađarske tvrtke MOL, trebao bi ponovno svjedočiti krunski svjedok optužbe Robert Ježić. On je ranije posvjedočio da je pet milijuna eura na računu njegove švicarske tvrtke MOL-ovo mito bivšem premijeru, koji je za uzvrat mađarskoj tvrtki trebao omogućiti preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji. Njegov iskaz obrana pobija tvrdnjama da mu je novac, za koji tvrdi da je Sanaderov, zapravo uplatila ruska tvrtka JUKOS za realizaciju projekta Družba Adria (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "South-South East/Život u slikama" američkog fotografa Stevea McCurrya (19 sati, Umjetnički paviljon). Steve McCurry jedan je od najpoznatijih suvremenih fotografa, dobitnik brojnih nagrada, a popularnost je stekao sugestivnim portretom zelenooke djevojke iz Afganistana, snimljenim 1985. u izbjegličkom logoru u Pakistanu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙