FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP s nižom dobiti nakon poreza u trećem kvartalu, ali i znatno veće prihode

WALLDORF, 24. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Njemački softverski div SAP u srijedu je izvijestio da mu je neto dobit u trećem tromjesečju prepolovljena dok su mu prihodi nadmašili očekivanja zahvaljujući novim proizvodima koji su omogućili daljnje povećanje tržišnog udjela u otežanom gospodarskom okruženju.

Dobit nakon oporezivanja iznosila je 618 milijuna eura i bila je za 51 posto manja u usporedbi s trećim tromjesečjem prošle godine. Njezin pad posljedica je rezerviranja za zaštitu od valutnih rizika u iznosu 64 milijuna eura, vezano za nedavnu akviziciju tvrtke Ariba.

Operativna dobit prije odbitka posebnih stavki uvećana je za 10 posto, na 1,24 milijarde eura, objavio je SAP u najnovijem poslovnom izvješću.

Ukupni prihodi istodobno su uvećani za 16 posto, na 3,95 milijardi eura. Prihodi od prodaje softvera i pratećih usluga porasli su 19 posto, na 3,19 milijardi, pri čemu je rast u segmentu softvera iznosio 17 posto a u segmentu podrške 16 posto, više nego što se očekivalo.

Rastu prihoda pridonijeli su novi proizvodi tog najvećeg svjetskog proizvođača poslovnog softvera, poput onog naziva Hana, koji pomaže kompanijama da brzo analiziraju goleme količine podataka.

"Naša strategija inovacija nastavlja donositi vrhunsku vrijednost i vodeće rezultate na tržištima. Uz SAP kompanije uvode inovacije, postižu operativnu izvrsnost i pojačavaju rast", kazali su pomoćnici izvršnog direktora u SAP-u Bill McDermott i Jim Hagemann Snabe.

Softverski div podigao je prognoze ukupnih prihoda za ovu godinu, koji će uključivati i očekivani doprinos najnovije SAP-ove akvizicije. Riječ je o tvrtki za 'cloud computing' Ariba, koju je njemački div kupio početkom listopada za 4,3 milijarde dolara.

U SAP-u sada procjenjuju da će ukupni prihodi od prodaje softvera i pratećih usluga zabilježiti rast od 10,5 do 12,5 posto, nasuprot u srpnju projiciranom rastu u rasponu od 10 do 12 posto.

"Uz pretpostavku da se makrogospodarsko okruženje ne pogorša, očekujemo da ćemo dosegnuti gornju granicu projiciranog raspona", kazao je novinarima pomoćnik izvršnog direktora Hagemann Snabe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙