FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoefl-Riesch smatra da je kalendar Svjetskog kupa prenatrpan

BEČ, 24. listopada 2012. (Hina/AFP) - Dvostruka olimpijska prvakinja Njemica Maria Hoefl-Riesch ocijenila je u interviewu za njemački dnevnik "Sport Bild" da je kalendar za novu sezonu Svjetskog kupa u skijanju prenatrpan i zato povećava opasnost od ozljeda.

"Cijela sezona s putovanjima iziskuje više energije od samog skijanja. Za mene to znači veći rizik od ozljeda osim ako skijanje ne bude agresivno", izjavila je olimpijska pobjednica iz 2010. u slalomu i u superkombinaciji.

Vrhunska skijašica Hoefl Riesch se godinama žalila na stres koji postoji u Svjetskom kupu posebno za skijašice koje voze sve discipline. Ove zime, njen program obuhvaća 38 utrka Svjetskog kupa, pet na Svjetskom prvenstvu u Schaldmingu od 5. do 17. veljače kao i jednu utrku u ekipnom dijelu natjecanja u ta dva velika prvenstva.

Svjetski kup počinje u subotu tradicionalnim veleslalomom u Soeldenu u Austriji.

Hoefl-Riesch, koja će za mjesec dana navršiti 28 godina, do sada je osvojila pet Kristalnih globusa od kojih je jedan Veliki 2011., kao i tri medalje na svjetskim prvenstvima od kojih je jedna zlatna u slalomu 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙