FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romney sustiže Obamu u Ohiju

ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Američka predsjednička utrka između Baracka Obama i njegova republikanskog protukandidata Mitta Romneya u ključnoj državi Ohiju postaje neizvjesna, pokazala je anketa Sveučilišta u Quinnipiacu i CBS Newsa, prenosi New York Times u ponedjeljak.

Aktualni predsjednik Obama trenutno uživa potporu od 50 posto birača, a Romney pet posto manje. Prošli mjesec Obama je u toj saveznoj državi imao prednost od 10 posto nad svojim protukandidatom, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja Sveučilišta u Quinnipiacu, New York Timesa i CBS Newsa.

U posljednjoj anketi samo je još tri posto birača bilo neodlučno. Dobra vijest za Obamu je ta što je među biračima koji su unaprijed glasali njih 54 posto reklo da je dalo glas Obami.

Anketa se provodila od srijede do subote, poslije druge tv-debate u Hempsteadu. Gotovo polovica (48 posto) ispitanih smatra da je Obama pobijedio u prošlotjednoj debati, dok je 27 posto reklo da je Romney bio bolji, a 12 posto smatra da su bili izjednačeni.

Prateći ankete u tzv. državama bojištima, njih desetak, mnogi analitičari smatraju da bi Ohio ove godine mogao biti doslovno presudan za pobjedu. Ta je država na posljednjih šest predsjedničkih izbora, triput glasala za demokrate, triput za republikance. Obama je u njoj pobijedio 2008. godine, a još nijedan republikanac nije osvojio Bijelu kuću bez pobjede u Ohiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙