FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 8. Hall's All Star Guitar Festival u Rijeci

RIJEKA, 19. listopada 2012. (Hina) - Osmi "Hall's All Star Guitar Festival" počeo je večeras u Rijeci nastupom umjetničkog direktora festivala Damira Halilića Hala.

Najveće ime večerašnjeg programa, ali i cijelog ovogodišnjeg festivala je BJ Cole kojeg je Sting proglasio najboljim pedal-steel gitaristom na svijetu.

Osim sa Stingom, taj je gitarist surađivao s mnogim poznatim rock i pop glazbenicima, poput Eltona Johna, REM-a, Depeche Modea, Davida Gilmoura, Marka Knopflera i Jerryja Leeja Lewisa. U Rijeci će nastupiti s čelisticom Emily Burridge s autorskim skladbama te kompozicijama E. Satiea, C. Debussyja, H. Purcella i drugih.

Večeras je nastupio i Tony McManus, škotski galzbenik kojeg smatraju najboljim gitaristom na svijetu u keltskoj glazbi.

U sutrašnjem, drugom i završnom dijelu festivala nastupit će ponajbolji hrvatski jazz gitarist Darko Jurković Charlie, ugledni hrvatski gitarist Viktor Vidović te brazilski gitarist Alegre Corea u pratnji sunarodnjaka pijanista Fagnera Wesleyja.

Fagner Wesley posljednjih godina živi i djeluje u Beču. Od 2004. godine svira u stalnoj postavi The Zawinul Syndicatea legendarnog glazbenika Joea Zawinula. Utemeljitej je Alegre Correa Group, a svirao je s velikanima kao što su Joao Gilberto, Al Jarreau, Jose Feliciano.

Festival se održava u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙