FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska ministrica protiv "iživljavanja" na Mađarskoj

BEČ, 19. listopada 2012. (Hina/APA) - Austrijska ministra financija Maria Fekter u petak je u Beču, dan nakon razgovora sa svojim mađarskim kolegom Gyoergyjem Matolcsyjem, stala u obranu mađarske porezne politike i upozorila na opasnost "iživljavanja" nad Mađarskom.

Mađarska je porezna politika "hrabra" i "nekonvencionalna", a Mađarska kad je riječ o porezima kreće sasvim novim putem pri čemu rasterećuje plaće uz pomoć vrlo niskih poreza i istodobno uzima novac od financijskih transakcija, izjavila je Fekter u Beču gdje je posjetila jedan sajam.

Fekter je time reagirala na izjavu predsjednika uprave banke Raiffeisen International Herberta Stepica, koji je u četvrtak predbacio mađarskoj vladi da provodi konfiskaciju i da se ne drži dane riječi. Mađarska je za Raiffeisen i za druge banke postala problematična, izjavio je Stepic, dodajući kako se njegova banka unatoč tome ne namjerava povući iz te zemlje.

Fekter je izjavila kako je u četvrtak s mađarskim ministrom financija vodila zanimljiv razgovor o odgodi smanjenja bankovnog poreza i uvođenju novoga poreza na financijske transakcije.

"Mađarska uvodi nešto slično porezu na financijske transakcije. Meni se to čini kao vrlo zanimljiva ideja", rekla je austrijska ministrica financija.

Time Mađarska želi postati konkurentna, privući poduzeća i investitore i povećati kupovnu moć ljudi, ocijenila je Fekter, dodajući kako "nije u redu" iživljavati se nad Mađarskom.

Prema njezinim riječima, tek će se vidjeti kako će taj model funkcionirati, koliki će biti porezi i kako će tržište reagirati.

"Zahtjev za rasterećenjem plaća Mađari ispunjaju vrlo nekonvencionalno, ali hrabro", zaključila je austrijska ministrica financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙