FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup liberala i demokrata u Poreču

POREČ, 19. listopada 2012.(Hina) - Izvanredni sastanak ALDE-a, grupe Saveza liberala i demokrata za Europu pri Odboru regija Europske unije, na kojem se okupilo više od 30 predstavnika iz desetak država EU, održan je danas u Istarskoj sabornici u Poreču

Na skupu su sudionici raspravljali o otvaranju novih radnih mjesta na lokalnoj i regionalnoj razini te o turizmu i kulturi kao pokretačima zapošljavanja i gospodarskog rasta.

"Naše gospodarstvo pretrpjelo je velike gubitke i potrebne su promjene. Treba dobro razmisliti koliko će one biti brze i radikalne te razmijeniti iskustva, jer želimo da Hrvatska kada uđe u EU više uplaćuje nego što prima" - kazao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak obraćajući se skupu ocijenivši ovaj skup iznimno važnim uoči ulaska u Europsku uniju. To je inače prvi skup ALDE u Hrvatskoj.

Istarski župan Ivan Jakovčić naglasio je kako Istra na ulasku u EU radi već gotovo dva desetljeća, a ovaj je skup, kako je rekao "rezultat jednog dugotrajnog procesa prijateljstva koje njegujemo s mnogim partnerima u Europi".

"Jedna od važnijih stvari o kojima razgovaramo su zasigurno strukturni fondovi, jer se sredstva iz njih uvećavaju za 10 posto nakon ulaska u EU" - poručio je pročelnik županijskog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Oriano Otočan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙