FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobri devetomjesečni rezultati Riviera Adrie

ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Turistička kompanija Riviera Adria u prvih devet mjeseci ove godine bilježi dobre poslovne rezultate, matična kompanija Riviera Adria je u tom razdoblju ostvarila dobit od 193,1 milijun kuna, a dobit grupe iznosila je 230,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća kojeg je ta kompanija objavila na Zagrebačkoj burzi.

Riviera Adria d.d. u prvih je devet mjeseci ostvarila 730,1 milijun kuna ukupnih prihoda, što je porast za 45,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je ukupni prihod grupe, u kojoj je uz matičnu kompaniju i društvo Dubrovnik-Babin kuk, povećan za 37 posto, na 944,7 milijuna kuna.

Iz Riviera Adrie u izvješću napominju kako podaci iz ovogodišnjeg devetomjesečnog izvješća nisu u cijelosti usporedivi s istim lanjskim razdobljem, s obzirom da su početkom rujna 2011. toj tvrtki pripojena do tada samostalna društva (danas podružnice) Rabac i Zlatni otok, pa su u prošlogodišnjem izvješću podaci za njih bili uključeni samo za rujan.

No, i usporedba nekonsolidiranih poslovnih prihoda ove godine sa zbrojenim prihodima Riviera Adrie i dvaju pripojenih društvava pokazuje dobre rezultate, prihodi su, nakon isključenja međusobnih odnosa, veći za 10,5 posto. Dobit je, izračunato na jednakoj usporedivoj osnovi, veća za 41,6 posto kod Riviera Adrie d.d., a kod grupe za 46,9 posto.

Među inim, to nesumnjivo ukazuje na pozitivne efekte poduzetog pripajanja, navode iz Riviera Adrie iz koje napominju i kako su nakon pripajanja društava Zlatni otok i Rabac postali najveća turistička kompanija u Hrvatskoj koja je u jednom danu može ugostiti više od 34 tisuće gostiju u svojih 17 hotela, sedam kampova i osam turističkih naselja na zapadnoj i istočnoj obali Istre te na Kvarneru.

S tim kapacitetima, uvećano za one podružnice Dubrovnik-Babin kuk, grupa ima više od 10 posto svih kategoriziranih kapaciteta u hotelima, apartmanima i kampovima, izuzev privatnog smještaja, navode iz Riviera Adrie.

Po podacima iz izvješća, u prvih devet mjeseci ove godine grupa je ostvarila više od 3,9 milijuna noćenja, što je porast za 7,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Po destinacijama u kojima grupa posluje, u Poreču je zabilježen rast noćenja za 9 posto, Dubrovniku oko 8 posto, Rapcu 5 posto te Krku 2 posto.

Iz Riviera Adrie u devetomjesečnom izvješću ističu i kako su, sukladno razvojnim planovima, realizirani planirani, značajni investicijski zahvati u iznosu od gotovo sto milijuna kuna na objektima u svim destinacijama u kojima posluju.

Grupa u idućoj godini planira uložiti oko 170 milijuna kuna u podizanje kvalitete svojih objekata, od čega matična kompanija oko 120 milijuna kuna, a društvo-kćer Dubrovnik-Babin kuku oko 50 milijuna kuna.

Riviera Adria u većinskom je vlasništvu Valamar Adria holdinga koji drži 71,48 posto dionica, a krajem rujna ove godine zapošljavala je 2.053 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙