FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MOSKVA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Rusa Aleksa Bogomolova 7:6 (11), 6:4. Karlović je do pobjede protiv 96. tenisača svijeta došao nakon sat i 40 minuta igre tijekom kojih je imao 16 as servisa. Karlović je u tie-breaku prvog seta spasio četiri set lopte. U drugom setu već je na startu oduzeo servis suparniku, no već u idućoj igri je izgubio svoj servis. Srećom, Karlović je vrlo brzo došao do novog 'breaka' i prednost je zadržao do konca meča.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda 'diva sa Šalate'. U prvom susretu igranom prije osam godina u Torontu Rus je slavio 6:4, 7:6 (6). Karlovića sada čeka Francuz Edouard Roger-Vasselin koji je u susretu drugog kola 'Kremlin kupa' pobijedio prvog nositelja turnira Bjelorusa Alexandra Dolgopolova 6:3, 5:7, 7:6 (6). Do sada nikada nisu igrali međusobno.

SPLIT - Uprava nogometnog kluba Hajduk danas je od Komisije nogometnih sudaca zatražila izuzeće sudaca Igora Križanića i Brune Marića za suđenje utakmica u kojima nastupa splitska momčad te je izrazila iznenađanje što su se njih dvojica delegirani za glavne suce za predstojeće utakmice MAXtv Prve lige i Prve lige juniora i kadeta. "Neugodno smo iznenađeni ovotjednim odlukama o delegiranju glavnih sudaca za pojedine predstojeće utakmice MAX tv Prve lige, odnosno Prve lige juniora i kadeta. Među imenima glavnih sudaca našla su se i dvojica koja su grubo oštetila Hajduk i svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na pobjednika, te značajno pridonijeli rušenju ugleda hrvatskog nogometa. Riječ je go gospodinu Igoru Križariću i Bruni Mariću, dobro poznatim djeliteljima (ne)pravde o čijim grubim propustima na štetu Hajduka mediji već dugo pune svoje stranice", navodi se u pismu što ga je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić uputio predsjedniku Komisije nogometnih sudaca Dušanu Kukiću objavljenog danas na službenoj Hajdukovoj internet stranici.

ZAGREB - Hrvatska nogometna legenda Robert Prosinečki (43) službeno je u četvrtak predstavljen kao novi trener turskog prvoligaša Kayserispora, s kojim je potpisao ugovor na godinu i pol dana, objavila je turska novinska agencija Anadolu. Prošlu sezonu Kayserispor je završio na 11. poziciji, a ove se nakon sedam prvenstvenih kola nalazi na 15. mjestu sa 7 bodova, dok vodeći Galatasaray ima 14 bodova. Sjedište kluba je u gradu Kayseriju, koji ima milijun stanovnika i nalazi se u središnjoj Anadoliji, a stadion Kadir Has ima kapacitet 32.000 gledatelja. Prosinečki je kazao kako nije puno dvojio o dolasku u Kayserispor. "Ovo je klub, sa velikim potencijalom i koji ima cilj biti u vrhu turske lige. Jako sam uzbuđen i želim što prije početi sa treninzima, želim vidjeti igrače i zahvaljujem se upravi kluba koja mi je pružila priliku. Kayserispor posjeduje kvalitetne igrače i želimo igrati napadački nogomet, a moj je cilj stvoriti pobjednički klub", kazao je Prosinečki, koji je od prosinca 2010. do kolovoza ove godine trenirao beogradsku Crvenu zvezdu.

Generalni menadžer kluba Suleyman Hurma izjavio je da je sretan što je klub dobio kvalitetnog trenera. "Danas je važan dan za Kayserispor i sa velikim zadovoljstvom ističem da smo dobili trenera koji je svjetska nogometna legenda, koji igrao za Real Madrid i Barcelonu, a četiri godine bio je pomoćni trener u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije. Također, dvije godine uspješno je vodio Crvenu zvezdu. Prosinečki je mladi trener, koji govori tri jezika. Njegovo dobro poznavanje njemačkog i španjolskog jezika vrlo je važno za nas, jer u našem klubu 70 posto igrača govori njemački, 20 posto španjolski, dok tek pet posto igrača govori samo turski jezik. Nadam se da smo dobili trenera koji će biti od velike koristi kako za Kayserispor, tako i za turski nogomet u cjelini", rekao je Hurma.

VARŠAVA - Poljski sud danas je izrekao dvogodišnju suspenziju navijačku koji se pretvarao da pliva na potopljenom travnjaku stadiona u Varšavi kad je u utorak zbog jake kiše odgođena utakmica Poljska - Engleska. Utakmica se trebala odigrati u utorak, ali je odgođena za srijedu jer su Poljaci propustili zatvoriti krov na Nacionalnom stadionu, pa se nije moglo igrati na terenu natopljenom vodom. Jedan od navijača preskočio je ogradu te utrčao na potopljeni travnjak te potom 'zaplivao'. S travnjaku su ga odveli zaštitari. Poljska Vlada pokrenula je istragu kako bi se utvrdilo tko je odgovoran zašto krov nije bio zatvoren, već je zbog potopa utakmica odgođena.

Poljsko - engleski dvoboj odigran u srijedu, a završio je 1:1.

BERLIN - Jedan od najboljih vozača u povijesti formule 1 Nijemac Michael Schumacher koji ove sezone završava karijeru, uskoro bi mogao postati jahač. Sedmerostruki svjetski prvak otkrio je u razgovoru za Gazzetta dello Sport kako planira nastupiti na nekoliko konjičkih utrka, a tu ideju mu je predložila supruga Corina. 'Schumi' je inače veliki zaljubljenik u konje, a u Švicarskoj posjeduje veliki ranč s nekoliko grla. "Planiram nastupiti na nekoliko utrka. Supruga mi je već izabrala konja, dat ću sve od sebe," kazao je Schumacher te još jednom potvrdio kako se nakon ove sezone oprašta od formule 1. "Formula 1 mi pruža maksimalno zadovoljstvo. Bilo kakvo drugo automobilističko natjecanje me ne bi ispunilo, zbog toga definitivno stavljam točku na karijeru," zaključio je.

LONDON - Mladi švedski napadač John Guidetti koji je došao u Manchester City 2008. kada je imao 16 godina, potpisao je novi trogodišnji ugovor s aktualnim engleskim prvakom. Velika švedska nada 20-godišnji Guidetti, koji još nije odigrao ni jednu utakmicu u Premier ligi, ostavio je jak dojam prošle sezone kada je igrao na posudbi u nizozemskom Feyenoordu gdje je zabio 20 golova u 23 utakmice. "Naravno da sam jako sretan. To je fantastičan klub i potpisivanje novog ugovora je stvarno dobra stvar za mene", izjavio je Guidetti.

LONDON - Engleski mediji i dalje se bave incidentima u Kruševcu nakon utakmice U-21 nogometnih reprezentacija Srbije i Engleske, te rasističkim napadima na tamnopute igrače 'Gordog Albiona'. Najdalje je otišao 'The Sun' koji tvrdi kako će Europska nogometna federacija (UEFA) izreći blagu kaznu Nogometnom savezu Srbije jer su svi članovi Izvršnog odbora Uefe bijelci. U Izvršnom odboru nalazi se 16 muškaraca i jedna žena - predsjednik Uefe Michel Platini, dopredsjednici Senes Erzig (Turska), Geoff Thompson (Engleska), Angel Maria Villar (Španjolska), Marios Lefkaritis (Cipar) i Giancarlo Abete (Italija), te članovi Theo Zwanziger (Njemačka), Borislav Mihajlov (Bugarska), Allan Hansen (Danska), Sergej Fursenko (Rusija), Avraham Luzon (izrael), Michael van Praag (Nizozemska), Frantisek Laurinec (Slovačka), Peter Gillieron (švicarska), Mircea Sandu (Rumunjska), Grigorij Surkis (Ukrajina), te Karen Espelund (Norveška).

"Kako je moguće da Uefa kazni Danca Nicklasa Bendtnera sa 80.000 eura jer je na boksericama reklamirao kladionicu, dok je Bugarski nogometni savez morao platiti samo 32.000 eura zbog rasističkih ispada na utakmici protiv Engleske," pita se novinar The Suna.

List podsjeća kako je predsjednik Uefe već upozorio Nogometni savez Srbije, ali i Hrvatske da će biti žestoko kažnjeni ako se riješe problem rasizma i nasilja na stadionima. "Iduće nedjelje Uefa ima akciju 'stop-rasizmu', no suspenzije Srbije poslala bi mnogo jaču poruku od bilo kakvih natpisa na majicama," zaključuje The Sun.

MADRID - Bivši njemački nogometni reprezentativac Michael Ballack završio je u pritvoru u španjolskom gradu Caceres zbog prebrze vožnje na autoputu. Ballack je u svom Audiju jurio 220 kilometara na sat, 100 kilometara brže od dopuštene brzine. Policija ga je zaustavila i privela u postaju, a nakon ispitivanja i podignute prijave, bivši kapetan 'elfa' pušten je na slobodu. Prije svega deset dana Ballack je objavio prekid karijere. Igrao je za Chemnitzer, Kaiserslautern, Bayern Munchen, Chelsea i Bayer Leverkusen, dok je za njemačku reprezentaciju upisao 98 nastupa i zabio 42 gola. Za njemačku vrstu je debitirao 1999. protiv Škotske, a od nacionalne vrste se oprostio u svibnju 2010. u prijateljskom susretu protiv Argentine. Tri puta je biran za najboljeg njemačkog nogometaša (2002, 2003, 2005), a u dresu 'elfa' je nastupio na pet velikih natjecanja - tri EP-a (2000, 2004, 2008) i dva SP-a (2002, 2006). Najbliže svjetskoj kruni bio je 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji gdje je 'elf' stigao do finala, no u završnom susretu je izgubio od Brazila. Četiri godine kasnije na SP-u u Njemačkoj Ballack i društvo stigli su do bronce. Na EP-u u Austriji i Švicarskoj 2008. Njemačka je bila druga.

LONDON - Engleski nogometni savez (FA) kaznio je braniča Chelsea Ashleya Colea sa 110.000 eura zbog neprimjerene poruke objavljene na Twitteru. Branič 'Gordog Albiona' i 'Bluesa' je prošlog tjedna na Twitteru nazvao čelnike saveza 'gomilom smeća' nakon što je FA kaznio Johna Terryja zbog uvreda na rasnoj osnovi koje je uputio Antonu Ferdinandu. Cole je u međuvremenu povukao uvredljivu rečenicu i ispričao se vodstvu saveza. "Cole je osim novčane kazne dobio i opomenu za ubuduće," poručio je FA.

SPLIT - Splitsko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici jednoglasnom odlukom prihvatilo informaciju o postupku preoblikovanja Košarkaškog kluba (KK) Split u dioničarsko društvo u kojem će Grad Split postati većinski vlasnik tog kluba. Također jednoglasno je prihvaćen i zaključak kojim se iskazuje interes Grada Splita da RH, sukladno Zakonu o sportu, "bez naknade prenese na Grad tražbine iz osnove duga za poreze i druga javna davanja" koje košarkaški klub ima prema državi a koja, kako je navedeno, iznose oko 23,4 milijuna kuna. Taj dug košarkaškog kluba Splita državi, a kojeg bi preuzeo Grad, kako je objasnio Ivan Veštić savjetnik za sport splitskog gradonačelnika, "pretvoriti će se u vlasnički udio, to jest u dionice i Grad će , obzirom na temeljni kapital kluba, automatizmom postati većinski vlasnik KK Split". Danas je objavljeno i da temeljni kapital KK Splita iznosi oko 7,7 milijuna kuna. Danas usvojenim zaključkom ovlašćuje se splitski gradonačelnik Željko Kerum za "potpisivanje Ugovora o prijenosu tražbina po osnovu poreza i drugih javnih davanja, koje Ministartsvo financija ima prema KK Split, na Grad Split". Predsjednik KK Split Mladen Naletilić koji je nazočio sjednici Gradskog vijeća, novinarima je po usvajanju odluke o dokapitalizaciji kluba, izjavio kako je time "spašen klub jer se izbjegao njegov stečaj".

U diskusijama prije glasovanja sportski dirktor KK Split Nikola Vujčić je u više navrata upozorio da taj košarkaški klub ne može opstati bez potpore Grada. Vujčić nije mogao precizirati kolika će biti potrebna financijska potpora Grada košarkaškom klubu Split, rekavši da će se financijska izdvajanja kluba smanjivati prodajom ulaznica i igrača, te uključivanjem sponzora.

LONDON - Nogometaš Chelsea John Terry neće se žaliti na zabranu igranja od četiri utakmice i 220.000 funti (355.700 dolara)

čime je kažnjen jer je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda. Terryja (31) je Engleski nogometni savez (FA) proglasio krivim jer je upotrijebio rasno uvredljivu riječ prema Ferdinandu tijekom utakmice Premier League koja je igrana na Loftus Roadu u listopadu 2011. Nogometaša je civilni sud oslobodio optužbi, a on je stalno ponavljao da je nevin, ali se u utorak odlučio ispričati zbog jezika kojeg je koristio u svađi s Ferdinandom. "Nakon pomnog razmišljanja, odlučio sam se ne žaliti na odluku FA-a", kazao je Terry. "Želim iskorisiti ovu prigodu da se ispričam svima zbog jezika kojeg sam koristio na utakmici protiv against Queens Park Rangersa u listopadu prošle godine".."Iako sam razočaran odlukom FA-a, prihvaćam da jezik koji sam koristio, bez obzira na konktekst, nije prihvatljiv na nogometnom terenu ili u bilo kojem dijelu života", dodao je. Kapetan Chelsea će zbog ove presude propustiti utakmicu u subotu protiv Tottenhama na White Hart Laneu, kao i sljedeće dvije utakmice -jednu protiv Manchester Uniteda i jednu protiv Swansea Cityja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙