FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Značajan rast dobiti Hotela Makarska

ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Hoteli Makarska ostvarili su u prvih devet mjeseci ove godine dobit od gotovo 16 milijuna kuna, što je znatno više u odnosu na dobit iz istog razdoblja lani, a posljedica je povećanja prihoda uslijed boljih turističkih kretanja u Hrvatskoj u ovoj godini, kao i pada rashoda zbog dodatnih ušteda, pokazuju podaci iz financijskog izvješća koje je ta tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hotela Makarska u prvih su devet mjeseci ove godine porasli za 7,6 posto, na 61,9 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi pali za 3,3 posto, na 45,9 milijuna kuna te je ostvarena dobit od 15,98 milijuna kuna ili 59,3 posto veća nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Poslovni prihodi, koji čine više od 98 posto ukupnih prihoda, pritom su prema lani porasli za 6,3 posto, a rast je ostvaren zahvaljujući povećanom fizičkom prometu i turističkim kretanjima u Hrvatskoj, navode iz Hotela Makarska. Bitno su povećani i financijski prihodi, i to zbog pozitivnih tečajnih razlika te isplaćene dobiti od povezanog društva Praona d.o.o.

Smanjenje ukupnih rashoda u izvješću se pak tumači "povećanom pažnjom i uštedama na cijenama i materijalima te ostalim troškovima". Pritom su poslovni rashodi prema prošloj godini smanjeni za 2,6 posto, na 43,6 milijuna kuna, dok su financijskih rashodi pali za gotovo 15 posto, zbog pada glavnica i kamatnih stopa kredita društva.

Najveće smanjenje, za 42,6 posto, bilježi se kod ostalih troškova poslovanja i ostalih poslovnih rashoda, kao posljedica izostanka troškova iz prošlih godina povezanih s isplatom otpremnina radnicima, kao i s otpisom dijela nenaplaćenih potraživanja.

Hoteli Makarska krajem rujna ove godine imali su 312 zaposlenika, od čega 146 stalno te 166 sezonski zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙