FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 18. listopada

ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 18. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor rad će nastaviti raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o poticanju zapošljavanja kojim se predlaže redefiniranje pojma nezaposlene osobe bez radnog iskustva, kako bi se omogućilo stručno osposobljavanje i osobama koje su ostvarile više od jedne godine staža u mirovinskom osiguranju, što po sadašnjem zakonu nije bilo moguće. Nezaposlenom bi se osobom, u tom smislu, smatrala osoba koja se u evidenciji tijela nadležnog za vođenje evidencije o nezaposlenima vodi duže od trideset dana i koja nema više od jedne godine evidentiranog staža u zvanju za koje se obrazovala, bez obzira na ukupno ostvaren staž mirovinskog osiguranja. Time se, dakle, skraćuje vrijeme vođenja u evidenciji s devedeset na trideset dana, te se ograničenje od jedne godine staža u mirovinskom osiguranju zamjenjuje ograničenjem od jedne godine staža u zvanju za koje se nezaposlena osoba obrazovala i to bez obzira na ukupno ostvareni staž u mirovinskom osiguranju. (9,30 sati, Velika vijećnica, Trg Svetoga Marka 6).

BRUXELLES - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će kao promatrač u četvrtak i petak na summitu zemalja članica Europske unije, na kojem će se razgovarati o reformama i budućem izgledu ekonomske i monetarne unije, kako bi se ubuduće izbjegle krize poput sadašnje kroz koju prolazi Unija. Prije summita, koji počinje u četvrtak popodne, premijer Milanović će sudjelovati na pripremnom sastanku predsjednika država, predsjednika vlada i zamjenika predsjednika vlada koji dolaze iz redova Stranke europskih socijalista (PES).

ZAGREB - Regionalna konferencija "Žene u izgradnji mira: pristupanje žena pravosuđu u postkonfliktnim zemljama" održat će se u organizaciji Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u jugoistočnoj Europi i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji će je otvoriti. Svoje sudjelovanje najavili su potpredsjednica hrvatske Vlade Milanka Opačić i potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministar branitelja Predrag Matić i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, potpredsjednica Vlade Kosova i predsjedavajuća Regionalnog ženskog lobija Edita Tahiri, ministrica EU integracija Makedonije Teuta Arifi i državna ministrica Finske i predsjednica Odbora direktora Zaklade za žrtve Elisabeth Rehn (9,30 sati, Gradska skupština Grada Zagreba, dvorana A, Ćirilometodska 5). Izjave za predstavnike medija predviđene su u 10,30 sati.

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je dnevnom redu razgovor s kandidatima prijavljenim na natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Kandidirali su se sadašnji vršitelj te dužnosti Domagoj Novokmet, zatim Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska koji je bio direktor Televizije Zagreb od 1987. do 1990., te bivši glavni direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić. Među kandidatima su i Zlatan Avar s HRT-a, bivši urednik Zabavnog programa RTL-a i vlasnik produkcijske kuće Fikcija Saša Runjić te Zoran Kalinić, Mario Kraljević i Goran Krmpotić (9,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Svetoga Marka 6).

ZAGREB - Počinje znanstveni skup o hrvatskim dijalektima čije su teme ove godine Dijalektološka i opća lingvistička terminologija, Dijalektolog Božidar Finka te Čakavština nekad i danas (9 sati, Velika dvorana palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11). Na skupu, koji se do 20. listopada održava u organizaciji HAZU, Zavoda za lingvistička istraživanja i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, referate će održati četrdesetak jezikoslovaca iz zemlje i inozemstva, a radovi će biti tiskani u Hrvatskome dijalektološkom zborniku. Na početku skupa održat će se i promocija dijalektoloških izdanja tiskanih između 2008. i 2012. godine. Znanstveni skupovi o hrvatskim dijalektima održavaju se svake četiri godine, a ovogodišnji je dvanaesti po redu.

ZAGREB - Inicijalni sastanak predsjednika Odbora za vanjsku politiku regije jugoistočne Europe (s početkom u 15 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Pozdravni govor i uvodno izlaganje na sastanku održat će Milorad Pupovac, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, a sudionicima će se obratiti i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović koji će govoriti na temu "Hrvatska kao buduća članica EU i odnos prema regiji".

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙