FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri godine zatvora za vozača Oswalda Paye

HAVANA, 15. listopada 2012. (Hina/AFP) - Španjolac Angel Carromero koji je vozio automobil u kojemu je ljetos smrtno stradao kubanski disident Oswaldo Paya, osuđen je na četiri godine zatvora za ubojstvo iz nehata, piše u ponedjeljak službena kubanska internetska stranica Cubadebate.

Državno tužiteljstvo zatražilo je sedam godina na suđenju 5. listopada u Bayamu, na jugoistoku Kube, gdje se 22. srpnja dogodila prometna nesreća. Obrana je tražila oslobađajuću presudu.

"S obzirom na težinu djela koje je Carromero prouzročio svojom neopreznom vožnjom i pritom u smrt odveo dvije osobe, sud je odredio kaznu od četiri godine zatvora", ističe se u službenom priopćenju koje je objavio Cubadebate (www.cubadebate.cu).

I osuđenik i tužiteljstvo mogu se žaliti na ovu presudu na Visokom narodnom sudu, dodaje se u priopćenju.

Angel Carromero (26), regionalni čelnik mladeži Narodne stranke (PP, desnica) na vlasti u Španjolskoj vozio je kombi u čijem su slijetanju s ceste poginuli Oswaldo Paya, jedan od najslavnijih kubanskih disidenata i još jedan predstavnik oporbe, Harold Cepero (31).

Payina obitelj je od početka osporavala službenu verziju događaja i za smrt dvojice disidenata optužila je kubanske vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙