FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski list: Njemačka stroga zbog Srbije

BEOGRAD, 15. listopada 2012. (Hina) - Beogradski list Večernje novosti u ponedjeljak piše kako Njemačka namjerno zaoštrava odnose prema Hrvatskoj kako bi imala pokriće za strogost prema Srbiji, a da se to ne shvati kao "navijanje" za Hrvatsku.

List prenosi tvrdnje neimenovanih diplomata da je strogost prema Hrvatskoj zapravo paravan Njemačkoj da traži "nemoguće" uvjete od Srbije.

List piše podsjeća kako je Njemačka jedna od zemalja koja još uvjek nije ratificirala hrvatski pristupni ugovor, te tvrdi kako nije jasno ni kada će to učiniti.

"Po svemu sudeći, Berlin će čekati proljeće i posljednje izvješće Europske komisije o Hrvatskoj, kad će se utvrditi je li ispunjeno 10 zahtjeva koje je Bruxelles postavio Zagrebu", procjenjuju Večernje novosti.

"I dok hrvatski političari pokušavaju uvjertiti hrvatsku javnost kako je izvješće dosad najpovoljnije, očito je da se iza kulisa odigrava prava mala diplomatska drama", tvrdi list.

"Nitko ne sumnja da će Hrvatska ući u Uniju kako je predviđeno, ali je očito da će i idući mjeseci biti u znaku pritisaka", zaključuje beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙