FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik općine Viškova Petrc neće dati ostavku

RIJEKA , 11. listopada 2012. (Hina) - Načelnik općine Viškova Goran Petrc, od kojega je Krizni eko-stožer "Marišćina" zatražio ostavku zbog neprovođenja odluka o zatvaranju odlagališta otpada u toj općini, danas je priopćenjem obavijestio taj stožer i medije da neće dati ostavku.

U telefonskom razgovoru Petrc je izjavio kako ne vidi razloge zbog kojih bi dao ostavku te da je ispunio svoju obvezu da odluke Općinskog vjeća dostavi mjerodavnim tijelima, među ostalim i za aktualnu javnu raspravu o županijskome prostornom planu.

Rekao je da bi ostavka štetila općini Viškovu jer bi sedam mjeseci prije lokalnih izbora "provocirala prijevremene izbore i stvaranje dodatnih troškova".

Petrc je istaknuo kako mu zahtjevi Kriznog eko-stožera nisu posve jasni i logični te da je, ako se primjerice otpad ne odlaže propisno, za to mjerodavna inspekcija koja, pak, zasad nema primjedaba.

Krizni eko-stožer "Marišćina", koji djeluje u sklopu ogranka Eko Kvarnera – Halubje, zatražio je jučer od Petrca da dade ostavku "jer nije proveo odluke Općinskog vijeća i zahtjeve mještana da se zaustavi dovoz otpada na odlagališta u toj općini".

Općinsko vijeće Viškova nedavno je zatražilo da prestane dovoz i odlaganje komunalnog otpada na Viševac i Marišćinu te da se ukloni otpad s Marišćine i saniraju oba odlagališta.

Osim toga, prije 30 dana Petrcu je predana peticija kojom je 1098 mještana Marčelja, u općini Viškovu, zatražilo zaštitu ustavnog prava na zdrav život. Peticijom se traži hitno zaustavljanje dovoza smeća na odlagališta Marišćinu i Viševac, povlačenje suglasnosti na pravo građenja za nultu fazu budućega županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine i na privremeno odlaganje otpada u kasete te revizija cijelog projekta Marišćine.

Zbog popunjenosti odlagališta komunalnog otpada Viševca, otpad se do rujna ove godine ondje balirao i odvozio na Marišćinu. Sada se otpad, balirani i novonastali, privremeno odlaže u novoizgrađene kasete na Marišćini do izgradnje i početka rada županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙