FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović uputio sućut obitelji Berber

ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je izraze sućuti obitelji cijenjenog likovnog umjetnika Mersada Berbera, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

„Slikar, grafičar, scenograf ,ovaj je svestrani umjetnik svojim bogatim opusom bio cijenjen u mnogim likovnim formama i tehnikama u kojima je dolazio do izražaja njegov jedinstven likovni izraz.

Rođen u Bosni i Hercegovini, školovan u Sloveniji, u Zagrebu je našao svoj novi dom, prijatelje i publiku koja ga je voljela i cijenila.

Prigušena paleta njegovih slika s jasnim i snažnim crtežom u povijesnim reminiscencijama postale su njegov prepoznatljiv izraz u brojnim djelima kroz koja je svjetska javnost upoznala povijesnu ikonografiju Bosne i Hercegovine.

Ovoj se temi uvijek vraćao, kao korijenu svoje inspiracije slaveći život u crtežima ljudi, konjanika i intime doma ili u snažnim ekspresijama smrti srebreničkog ciklusa u temi rata, koja se ciklički ponavlja na prostorima umjetnikova života i rada“, stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙