FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji stopa nezaposlenosti 29,4 posto

VUKOVAR, 11. listopada 2012. (Hina) - Stanje u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije iznimno je teško, a posebice zabrinjava stopa nezaposlenosti na razini županije od čak 29,4 posto u odnosu na 17,3 posto na razini Republike Hrvatske, istaknuto je na sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore (HGK) Županijske komore Vukovar koje je raspravljalo o aktualnom stanju u gospodarstvu.

Osvrćući se na pokazatelje poslovanja vukovarsko-srijemskog gospodarstva u prvih šest mjeseci ove godine, predsjednica komore Vinka Ivanković posebice je naglasila kako je županijsko gospodarstvo u tom razdoblju ostvarilo pozitivan neto financijski rezultat za 7 milijuna kuna, koji je, međutim, za čak 93 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

Gledano po djelatnostima, pad ukupnog prihoda zabilježili su poljoprivreda, građevinarstvo te, pomalo iznenađujuće, i trgovina, a rastao je jedino u prerađivačkoj industriji, za 22,7 posto, kazala je Ivanković.

Napomenula je kako je prosječna neto plaća u pravnim subjektima bila 3.597 kuna, što je 76,9 posto prosjeka RH.

Na kraju lipnja u županiji je bilo registrirano 18.062 nezaposlene osobe, što je za 3,9 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Značajan pad zabilježile su i investicije, kojih je ostvareno 168,7 milijuna kuna, odnosno za 50,3 posto manje. Istodobno, investicije je ostvarilo samo 21 posto tvrtki i to najveći broj u poljoprivredi (43,7 posto), prerađivačkoj industriji (19,5 posto) i trgovini (10,1 posto), navela je Ivanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙