FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 10. listopada

ZAGREB, 10. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 10. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor će, u nastavku 5. sjednice, birati svog novog predsjednika, za kojega SDP predlaže Josipa Leku, dosadašnjeg potpredsjednika i obnašatelja dužnosti predsjednika. Klub SDP-a odlučio je i da će Dragicu Zgrebec, dugogodišnju saborsku zastupnicu, predložiti za potpredsjednicu Sabora. SDP je najavio i da će Leku na dužnosti predsjednika Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav naslijediti SDP-ov zastupnik Peđa Grbin, te da će preminulog Borisa Šprema u zastupničkim klupama zamijeniti dosadašnja zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu je rasprava o zahtjevu predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislava Stanimirovića da zastupnički mandat stavi u mirovanje, te da ga u zastupničkim klupama počne mijenjati Dragan Crnogorac. Zahtjev za mirovanje zastupničkog mandata Saboru je uputio i SDSS-ovac Jovo Vuković, pa bi se umjesto njega u zastupničke klupe trebao vratiti Mile Horvat. MIP će odlučivati i o ostavci koju je na zastupničku dužnost podnio bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić, umjesto kojega bi zastupnički mandat trebao početi obnašati njegov nasljednik na čelu HSS-a Branko Hrg (9 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva branitelja u povodu predstavljanja Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Mjere koje se predlažu tim zakonom izložit će ministar branitelja Predrag Matić Fred (10,30 sati, Kino Europa, Varšavska ulica 3).

ZAGREB - Na Forumu Euforia sa temom "Energetika" prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić održat će izlaganje o planiranim investicijama u energetici Vlade RH. Na forumu će biti riječi i o promjenema, prilagodbama, prijetnjama i prilikama u sektoru energetike, strategiji i praktičnim aspektima poslovanja u EU, regulativi i liberalizaciji tržiša energije u Hrvatskoj, investicijama u energetskom sektoru, obnovljivim izvorima energije itd. (9,00 sati, Muzej Mimara, Trg F. Roosevelta 5).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija nastavit će se ispitivanjem bivšeg direktora Ine i Croscoa Bojana Milkovića i Mladena Bradača. Milkoviću se inače sudi zbog navodnog primanja gotovo osam milijuna kuna mita u zamjenu za dodjeljivanje poslova tvrtkama koje su radile na Croscovim platformama za eksploataciju plina. Optužbe da su preko Fimi medije izvlačili državni novac odbacuju jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. Uz bivšeg stranačkog rizničara Mladena Barišića i vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak sve je optužbe priznala i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Radnici Tiskare Vjesnik d.d. započet će štrajk kako bi zaštitili svoja radna prava i spriječili uništenje te državne tvrtke i rasprodaju njezine imovine, najavio je Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske. Tiskara Vjesnik, u kojoj je zaposleno 360 radnika, u posljednjih je deset godina devastirana zbog katastrofalnih političkih odluka, zbog čega se našla na rubu opstanka, radnici nisu dobili plaće za srpanj i kolovoz, a poslodavac je ponovno otkazao kolektivni ugovor i traži daljnje smanjenje radničkih prava, ističe sindikat. Konferencija za novinare Sindikata grafičara i predstavnika radnika održat će se u prostorima Novinske rotacije (Vjesnikov neboder), Slavonska avenija 4, u 10,30 sati.

ZAGREB - Konferencija za tisak Hrvatske nogometne reprezentacije (13 sati Zagrebello).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙