FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Capriles: Poštovat će se volja venezuelskog naroda

CARACAS, 7. listopada 2012. (Hina/AFP) - Kandidat oporbe na predsjedničkim izborima u Venezueli Henrique Capriles Radonski glasovao je u nedjelju oko 14.30 sati u bogatoj četvrti na istoku Caracasa, rekavši novinarima da će njegovi pristaše "poštovati volju naroda" izraženu na izborima.

"Poštovat će se volja naroda", rekao je na tiskovnoj konferenciji taj bivši guverner države Mirande nakon glasovanja u četvrti Mercedes.

"Tko zna pobjeđivati mora znati i gubiti", ocijenio je Capriles, koji je u veljači na predizborima izabran za kandidata tridesetak oporbenih stranaka iz desnice i iz ljevice.

"7. listopada pobijedit će Venezuela", dodao je, napomenuvši da će odmah nakon objave rezultata prvo nazvati predsjednika Huga Chaveza, kandidata za još jedan šestogodišnji mandat.

S obzirom na velik odaziv birača na 13.800 biračkih mjesta u zemlji, Capriles je pozvao birače da budu "strpljivi" na ovaj "povijesni dan".

Gotovo 19 milijuna Venezuelaca glasuje u nedjelju na izborima na kojima se natječu predsjednik radikalne ljevice Hugo Chavez, na vlasti od 1999. i Henrique Capriles Radonski (40).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙