FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inzko poziva građane BiH na izbore

MOSTAR, 6. listopada 2012. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvao je u subotu građane BiH da izađu na lokalne izbore koji se u nedjelju održavaju u toj temlji očekujući da bi mogli označiti zaokret prema političkoj krizi koja traje duže vremena.

“Očekujem da će se izborima stvoriti novi prostor za politički konsenzus i da će nam pomoći da izađemo iz političke slijepe ulice u kojoj se nalazimo još od svibnja ”, stoji u pisanoj izjavi austrijskog diplomata Inzka dostavljenoj medijima.

Dodao je da ne postoji valjan razlog građana da ne glasuju i istaknuo da umjestu političkih stranaka mogu birati osobe na izbornim listama. Samo na taj način mogu utjecati na put kojim će se Bosna i Hercegovina kretati, pojasnio je Inzko.

Posebni europski predstavnik u BiH Peter Sorensen u izjavi za lokalne medije ocijenio je da su općine jedan od glavnih temelja vlasti te je pozvao građane da u što većem broju sutra izađu na birališta.

Nešto više od tri milijuna i 140 tisuća registriranih birača će na 5100 glasačkih mjesta u nedjelju odlučivati o sastavu lokalnih vlasti u 139 općina, skupštini grada Banje Luke te skupštini distrikta Brčko.

Ove godine lokalnih izbora neće biti jedino u Mostaru, jer su izborna pravila koja su ranije bila na snazi u tom gradu, odlukom Ustavnog suda BiH, proglašena protuustavnim, a političke stranke koje su tamo na vlasti nisu uspjele postići dogovor o njihovim izmjenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙