FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Glumac Alec Baldwin je rekao kako je ponudio da mu se smanji honorar da bi se nastavila emitirati NBC-jeva serija "Televizijska posla". "Ponudio sam NBC-u da smanji moju plaću za 20 posto kako bi se u potpunosti dovršila sedma i snimila osma sezona serije. Shvaćam da su se vremena promijenila", napisao je on na Twitteru. NBC je u svibnju objavio da će sedma sezona biti i posljednja u seriji i da će imati samo 13 a ne uobičajenih 21-23 epizode po sezoni. TV mreža još nije komentirala Baldwinov prijedlog. Prema Forbesu Baldwin je 2011. zaradio 15 milijuna dolara.

LOS ANGELES - Američka pop zvijezda Lady Gaga postala je prva osoba čiji račun na društvenoj mreži Twitteru prati više od 30 milijuna ljudi. U četvrtak navečer Lady Gaga je imala 30.033.613 korisnika koji ju prate, a svakodnevno im se pridružuje oko 30.000 novih, prema stranici starcount.com koja analizira kako slavni koriste društvene mreže. Lady Gaga pokazala je put drugim zvijezdama na društvenim mrežama, gdje često s fanovima razmjenjuje stajališta, a otvorila je i vlastitu mrežu sljedbenika The Little Monsters, koja bilježi više tisuća redovnih korisnika, dodaje starcount.com. Lady Gaga bila je prva osoba koja je prešla prag od 10 i 20 milijuna pratitelja na Twitteru. Iza nje su Justin Bieber s 28,5 milijuna fanova i Katy Perry s 27,2 milijuna. Pjevačica Rihanna ima više fanova na na YouTubeu i Facebooku, ali je na Twitteru iza Lady Gage s 26 milijuna fanova.

LONDON - Nova 3D umjetnička instalacija koja je u petak otvorena u galeriji The Curve londonskog centra Barbican poigrava se s granicama taktilnog i intuitivnog u ljudskom ponašanju nudeći posjetiteljima iskustvo kontrole kiše. Kako se navodi u najavi izložbe na internetskim stranicama Barbicana, ambiciozna umjetnička instalacija "Rain room" (Kišna soba) objedinjuje umjetnost, znanost i tehnologiju u društvenom eksperimentu kojemu je cilj propitivanje nepredvidivosti ljudskog ponašanja podvrgnutog nekom obliku stimulacije. Ulaskom u galeriju The Curve, posjetitelj se nađe u središtu pažljivo koreografiranog pljuska. Čuje zvuk vode i osjeti vlagu u zraku, postajući polako svjestan tisuća sitnih kapljica vode koje reagiraju na njegovu prisutnost i kretanje. No, iako se nalazi u sobi u kojoj pljušti kiša, posjetitelj ostaje suh, jer se voda zaustavlja iznad njega. To je moguće zahvaljujući nekolicini 3D senzornih kamera postavljenih na plafonu prostorije. Kamere prepoznaju ljudsku prisutnost, zaustavljajući kišu. No, to je jedino moguće kad se posjetitelj kreće vrlo sporo, jer u suprotnome senzor neće na vrijeme uspjeti detektirati njegovo kretanje i zaustaviti pad kapljica. "Kišna soba" ostaje otvorena do 3. ožujka 2013.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙