FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 5. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 5. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će tematsku sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu na temu "Povratak, socijalna integracija i stambeno zbrinjavanje" u 14 sati u Uredu Predsjednika, Pantovčak 241, a nakon sjednice Vijeća predviđene su izjave za predstavnike medija.

BRATISLAVA - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjeluje na drugom sastanku na vrhu "Prijatelja kohezije", neslužbene skupine od 15 zemalja članica Europske unije koje iz proračuna EU-a više dobivaju nego što u njega daju i protive se smanjenju sredstava namijenjenih kohezijskoj politici. Cilj sastanka predsjednika vlada ili visokih dužnosnika 15 zemalja članica EU-a i Hrvatske, koja bi punopravnom članicom trebala postati 1. srpnja 2013., stvaranje je pritiska kako se ne bi smanjivala sredstva za kohezijsku politiku EU-a (strukturni fondovi i Kohezijski fond) kojom se trebaju ukinuti razlike u razvijenosti pojedinih zemalja ili regija, a organiziran je u jeku pregovora o višegodišnjem proračunu EU-a za razdoblje od 2014. do 2020. Na susretu će uz hrvatskog i slovačkog premijera sudjelovati predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, premijeri Bugarske, Češke, Estonije, Latvije, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovenije te predstavnici Grčke, Malte, Cipra, Litve i Portugala.

ZAGREB - Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu održat će se svečana promocija 462 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika. Odluku o napredovanju u zvanje promoviranim mentorima i savjetnicima uručit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. U predškolskim ustanovama bit će promovirano 56 odgojitelja i stručnih suradnika, iz osnovnih škola 249 učitelja i stručna suradnika, a iz srednjih škola i učeničkih domova 157 nastavnika i odgajatelja (11 sati, Dvorana NSK, Hrvatske bratske zajednice bb).

ZAGREB - Konferencija za novinare, u organizaciji Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva, na kojemu će biti govora o stanju u medijima, s osvrtom na Vjesnik. Naslov konferencije je "Apsurdi stečaja na primjeru Vjesnika" (10,30 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Trenutno stanje u provođenju programa restrukturiranja, statusne promjene te aktualno stanje u društvima HŽ Holdinga teme su konferencije za novinare na Dan Hrvatskih željeznica na kojoj će sudjelovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te predsjednici uprava HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. (11 sati, vijećnica HŽ-ove upravne zgrade, Mihanovićeva 12).

ZAGREB - Utakmica 11. kola Prve HNL, Lokomotiva - Zadar (16 sati).

ZAGREB - Utakmica 11. kola Prve HNL, Zagreb - Inter (18 sati).

SPLIT - Utakmica 11. kola Prve HNL, Hajduk - Cibalia (19 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙