FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muzej brodskog Posavlja u Dubrovniku

DUBROVNIK, 4. listopada 2012. (Hina) - "Dvoje leglo - troje osvanilo: magijski simboli plodnosti, sreće i zaštite od uroka" naziv je izložbe Muzeja brodskog Posavlja iz Slavonskoga Broda koja je večeras otvorena u žitnici "Rupe" u Dubrovniku.

Riječ je o prvoj ovogodišnjoj gostujućoj izložbi u Dubrovačkim muzejima i prvom predstavljanju Muzeja brodskog Posavlja dubrovačkoj publici.

Izloženo je 16 vunenih prekrivača za krevete - krpenih ponjava na kojima su navezeni motivi zaštite od uroka i srećonosni motivi te pet drvenih škrinja iz fundusa Etnografskog odjela Muzeja brodskog Posavlja.

Ta je izložba prvi put postavljena prije 13 godina u Slavonskome Brodu, nakon čega je gostovala u Klovićevim dvorima i u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu te u Splitu, Pazinu i Gospiću, a u inozemstvu u Perthu u Australiji, Budimpešti, Buenos Airesu i Santiagu de Chileu.

Na otvorenju su govorili ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać, ravnateljica Muzeja brodskog Posavlja Ivanka Bunčić te kustosica izložbe Karolina Lukač.

Izložba će biti otvorena do 5. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙