FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija predložila Rusiji konferenciju o Južnom toku

LJUBLJANA, 1. listopada 2012.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec predložio je u ponedjeljak šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu održavanje međunarodne konferencije o plionovodu Južni tok, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

"Takva bi konferencija bila jak signal Bruxellesu i Europskoj komisiji da je za države koje u tom projektu sudjeluju plinovod Južni tok u pogledu energetike od izuzetnog strateškog značaja", rekao je Erjavec koji je u ponedjeljak tijekom službenog posjeta Moskvi o tome razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova.

Erjavec je pojasnio da bi na takvoj međunarodnoj konferenciji sudjelovali predsjednici vlada i država kroz čiji je teritorije predviđena trasa Gazpromova plinovoda, a mogla bi se održati u Sloveniji.

Erjavec je inače tijekom razgovora u Moskvi razgovarao i o mogućnostima da ruske tvrtke sudjeluju u privatizaciji slovenskih državnih tvrtki koje je nedavno najavila slovenska vlada, te o mogućim ruskim investicijama u slovensku energetiku.

Krajem mjeseca u Sloveniji će se održati i novi sastanak mješovitog rusko-slovenskog povjerenstva za jačanje gospodarske i tehničke suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙