FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Liburnija opet osvojila dvostruku krunu

ŠIBENIK, 30. rujna 2012. (Hina) - U 8. kolu Prve hrvatske šahovske lige u Šibeniku riječka „Liburnija“ postigla je i osmu uzastopnu pobjedu i i na superioran način osigurala novi naslov državnog prvaka.

Riječani su nadigrali splitska „Brda“ s 4,5:1,5, pa u posljednje kolo ulaze s tri boda prednosti ispred zagrebačke „Mladosti“, koja je istim omjerom pobijedila „Đakovo MDProfil“. „Zagreb“ i „ETF-Osijek“ odigrali su miroljubivih 3:3, a „Rijeka“ je potopila „Goran“ iz Bibinja s visokih 5,5:0,5. U odlučujućem susretu za opstanak u društvu najboljih „Mravince-Cemex“ je poslije velike borbe svladao „Đuro Đaković Holding“ s 4:2.

Poredak prije posljednjeg kola:

Liburnija 16 bodova, Mladost 13, Rijeka 11, Zagreb 10, ETF-Osijek 9, Mravince-Cemex 6, Đakovo MDProfil 5, Goran 4, Đuro Đaković Holding i Brda po 3 boda.

Natjecanje šahistkinja završeno je novim velikim uspjehom riječke „Liburnije“. Pobjedom nad „Gorankom-Allianz“ iz Ravne Gore s 2,5:1,5 Riječanke su osvojile drugi uzastopni naslov državnih prvakinja. U pobjedničkom sastavu najbolja je bila Patricija Vujnović sa 7(8), Borka Frančišković osvojila je 6, Ana Berke 5, a Zrinka Deur-Šarić 4,5 boda iz osam partija.

Rezultati posljednjeg, 9. kola:

Liburnija – Goranka-Allianz 2,5:1,5, Dama – Draga 1:3, Goran Lucija 2:2, Polet – Mladost 2:2.

Konačan poredak:

Liburnija 15 bodova, Polet 13, Draga 12, Mladost 11, Dama 8, Goranka-Allianz 6, Lucija i Goran po 3, Rijeka-Milenij hoteli 1 bod. Uz ekipu „Rijeka-Milenij hoteli“ Prvu ligu napustilo je i „Rovišće“ iz Zrinski Topolovca, koje je odustalo od nastupa u Šibeniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙