FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kacin kritizirao Srbiju zbog zaštićenog svjedoka

BEOGRAD, 28. rujna 2012. (Hina) - Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin upozorio je u petak u Beogradu visoke dužnosnike srbijanskog pravosuđa na mogućne posljedice nakon što su u medijima objavili iskaz zaštićenog svjedoka o navodnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Kacin je na međuparlamentarnom sastanku EU-Srbija uputio primjedbe državnom odvjetništvu za ratne zločine, državnom odvjetniku Vladimiru Vukčeviću te njegovu zamjeniku i glasnogovorniku Bruni Vekariću.

"Nadam se da su Vukčević i Bruno Vekarić svjesni posljedica te odluke po osjećaje onih koji tragaju za svojim najbližima koji su nestali, ali i potencijalnih posljedica po uvjerljivost Srbije", rekao je Kacin na sastanku srbijanskih i europskih parlamentaraca.

"Te snimke, te izjave stvarno stvaraju traume, ne samo obiteljima nego i cijelome društvu. Kada neko to učini tako, na takav način, mora snositi posljedice", rekao je Kacin.

Reagirajući na Kacinovu izjavu, državni odvjetnik za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak novinarima da je državno odvjetništvo prije objavljivanja snimke obavijestilo obitelji mogućih žrtava.

Srbijanska je televizija 10. rujna emitirala je snimku na kojoj zaštićeni svjedok državnog odvjetništva, koji je navodno izravni sudionik u vađenju organa zarobljenim civilima Srbima na sjeveru Albanije, detaljno opisuje tu akciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙