FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardić s izaslanstvom Haidiana o suradnji visokotehnoloških poduzeća

ZAGREB, 28. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Općine Haidian Narodne vlade gradske uprave Pekinga predvođeno zamjenikom gradonačelnika Haidiana Yangom Zhihuijem i razgovarao s njim, između ostalog, o suradnji na području visoke tehnologije.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost Davor Bernardić izjavio je da je u tom dijelu Pekinga razvijen turizam i visoke tehnologije dodavši da se "tamo nalazi kineska silicijska dolina".

Ocjenivši da je ovo jedan od povijesnih susreta za grad Zagreb, naglasio je da je tamo smješteno oko 13 tisuća poduzeća visoke tehnologije s oko pola milijuna zaposlenih.

"Naš je cilj u Zagrebu izgradnja Visokotehnološkog centra "Nikola Tesla" na prostorima Zagrebačkog velesajma, koji će biti jedan od najvećih i najboljih u ovom dijelu Jugoistočne Europe. Zato nam je kinesko iskustvo ne samo potrebno nego ćemo kroz našu razvojnu agenciju i Gradsku skupštinu doći do kineskih predstavnika u Kineskoj komori visokotehnoloških poduzeća i s njima razmijeniti iskustva, te što je potrebno da bi njihove investicije došle u Zagreb", istaknuo je Bernardić.

"Oni su silicijska dolina sve brže rastuće i propulzivnije Kine", ocijenio je i dodao da će se napraviti sve potrebno da bi kineski investitori s područja visoke tehnologije došli u Zagreb. Rekao je da je kod kineske strane vidio dobru volju za suradnju i zato je i dogovoren posjet zagrebačkog izaslanstva Pekingu i Kini.

Yang Zhihui izjavio je da suradnja tog dijela Pekinga i Zagreba traje već dvadesetak godina i da u budućnosti ima prostora za posao između kineskih i hrvatskih poduzeća. "Siguran sam da će kineski poduzetnici doći ovdje i otvoriti svoja visokotehnološka poduzeća", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙