FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Supština 'zapela' na utvrđivanju dnevnog reda

ZAGREB, 27. rujna 2012.(Hina) - Klub HSLS-HSS usprotivio se na početku današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine najavama uoči same sjednice da će Skupština odbiti prijedlog rebalansa gradskog proračuna kao i imenovanju članova u Skupštinu i Upravu Zagrebačkog holdinga po hitnom postupku.

"Rebalans je prevažna točka da odbijanje donosimo u dvije minute uz objašnjenje - ne sviđa nam se i gotovo", kazao je Nenad Matić (HSS) u ime Kluba HSS-HSLS nakon stanke koju su zatražili tijekom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Skupštine.

Naveo je i da možda ne stoje tvrdnje predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića da je rebalans pun nepravilnosti jer je gradonačelnik za sjednicu pripremio i amandmane na rebalans kojima se to može "popeglati".

Zatražio je da se s tim u vezi sastane matični odbor, kao i Odbor za Statut, poslovnik i propise, na što je Bernaradić odgovorio da će to mišljenje svakako uzeti u obzir.

Stanku su zatražili i HDZ i HNS, a potom je Margareta Mađerić (HDZ) objasnila kako je i HDZ protiv da se odluke o tome tko će biti novi članovi Uprave i Skupštine Zagrebačkog holdinga donosi "ad hoc", navodeći takav postupak "SDP-ovom demokracijom na dekleratoran način".

Dragan Kovačević (HNS) pak smatra da su ti prijedlozi "nedorečeni i protiv zdrave pameti".

"Znate li vi uopće što je Skupština Holdinga? Ovdje ste obrnuli situaciju - u upravu imenujete politiku, a u skupštinu struku, umjesto obrnuto", pobunio se Kovačević.

"Nemojte biti tužni što se imenuju stručnjaci umjesto političara", komentirao je Bernardić.

Po hitnom postupku, većinom glasova, u dnevni red je ipak uvršten prijedlog o smanjenju broja predstavnika Grada Zagreba u Skupštini Holdinga te prijedlog za imenovanje člana Uprave Holdinga.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙