FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Bundeku obilježen Svjetski dan školskog mlijeka

ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Trinaesti Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je danas na zagrebačkom Bundeku u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mljekarske udruge, u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama, a nazočne na svečanosti pozdravio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Evo nas 13. put zajedno, a prvi put na Bundeku, da se promovira zdrav život", istaknuo je gradonačelnik Bandić naglasivši kako se navika pijenja mlijeka stječu od najmlađih dana.

Predsjednica Hrvatske mljekarske udruge Vera Volarić podsjetila da je prije 13 godina Svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu odredila mlijeko kao važnu namirnicu u životu djece i svakog čovjeka. "Mlijeko je cjelovita hrana, mlijeko je važno od samog rođenja do kraja života svakog čovjeka i zato ga mi danas slavimo i pjevamo o mlijeku", poručila je.

Istaknula je i donaciju hrvatskih proizvođača mlijeka (Dukat, Vindija, Belje) Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.

Na Bundeku je danas u igri, plesu, zabavi i pjesmi sudjelovalo oko 800 djece iz zagrebačkih vrtića i osnovnih škola, srednjoškolci iz Poljoprivredne škole te 70-ak djece iz Gornjeg Mihaljevca u Međimurju koja svake godine sudjeluju u obilježavanju Dana školskog mlijeka.

Po prvi put predstavljen je i "Bambino kup" - mladi uzgajivači teladi Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙