FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Repass i ministar Kotromanović o razvoju snaga za specijalne operacije

ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je danas u službeni posjet general bojnika Michaela Repassa, zapovjednika američkih specijalnih snaga za Europu (SOCEUR) i zapovjednika međunarodne vojne vježbe Jackal Stone 12, koja se od 13. do 25. rujna održavala u Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o oblicima suradnje američkih i hrvatskih oružanih snaga, posebno u okviru operacije ISAF u Afganistanu, mogućnostima zajedničkog uvježbavanja snaga za specijalne operacije te o iskustvima stečenim tijekom vježbe Jackal Stone, čija je provedba s obje strane ocijenjena odličnom, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

General Repass istaknuo je američku namjeru u pružanju potpore Oružanim snagama RH, kao važnom strateškom partneru, u razvoju i transformaciji snaga za specijalne operacije. Zahvalio se Hrvatskoj i Ministarstvu obrane na domaćinstvu vježbe Jackal Stone u ime svih 18 zemalja sudionica te je posebno naglasio izvrsnu suradnju oružanih snaga zemalja sudionica u provedbi vježbe, navodi se u priopćenju.

Ministar Kotromanović zahvalio je američkim partnerima na dosadašnjoj potpori razvoju hrvatskih obrambenih sposobnosti te posebno razvoju hrvatskih snaga za specijalne operacije, rekavši da su američka pomoć i ekspertiza na tom području od izuzetnog značaja.

"Suradnja na području snaga za specijalne operacije odraz je istinskog partnerstva i ovo područje zauzima istaknuto mjesto u našoj bilateralnoj suradnji", rekao je ministar Kotromanović te dodao da se nada kako će se suradnja u narednom razdoblju nastaviti razvijati u započetom uzlaznom trendu.

Obje su se strane složile da je tijekom provedbe vježbe Jackal Stone posebno uočena uloga i važnost planskog, organizacijskog i potpornog dijela snaga za specijalne operacije. Tom prilikom ministar je naglasio da je uz daljnji razvoj konvencionalnih snaga, razvoj snaga za specijalne operacije strateški važan prvenstveno za RH, ali da svakako predstavlja i snažan doprinos kolektivnoj obrani NATO saveza, priopćio je MORH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙