FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB -Uprava Ine raspravljala je danas o prijedlozima tri hrvatska člana Uprave vezano za upravljanje tom kompanijom i upravljačku strukturu, no o tim se prijedlozima nije glasovalo jer ih treba doraditi, priopćeno je iz Ine. "Uprava INA d.d. održala je jučer sjednicu na kojoj se raspravljalo o prijedlozima dijela članova Uprave vezanima uz Ininu upravljačku strukturu. Prijedlozi su imali za cilj promjenu u odnosima između Uprave i izvršnih direktora te u učestalosti održavanja sjednica Uprave. O prijedlogu se nije formalno glasovalo, s obzirom da je zaključeno da prijedlog treba dodatno razraditi", priopćeno je iz Ininog Sektora korporativnih komunikacija. Neslužbeno se pak u krugovima bliskim Ini može čuti ocjena kako hrvatski članovi Uprave, sa svojim zahtjevima da ih se ne marginalizira te da i oni sudjeluju u upravljanju kompanijom, nisu ni preglasani već ignorirani.

ZAGREB - Hrvatski bi sabor dana trebao razmotriti prijedlog novog ovršnog zakona kojim je Vlada definitivno odustala od instituta javnog ovršitelja, s obrazloženjem da je predloženo rješenje jeftinije te da pruža bolju zaštitu dužnika u ovrhama nad pokretninama i nekretninama. Zakon bi, među ostalim, trebao osigurati bržu naplatu novčanih kazni i neisplaćenih plaća. Omogućuje se, naime, izravna naplata novčanih tražbina putem Fine na temelju pravomoćnih sudskih i ovršnih odluka, odnosno presude, rješenja ili odluke suda, kao i na temelju potvrde poslodavca o neisplati dospjele plaće, naknade za plaće ili otpremnine. Novčane će se kazne tako naplaćivati izravno s računa građana, bez pokretanja posebnog ovršnog postupka, što je do sada bio slučaj. Radnik kojemu nije isplaćena plaća obeštećenje ubuduće neće morati tražiti na sudu kroz ovršni postupak, nego će se moći naplatiti izravno putem Fine, pod uvjetom da poslodavac na računu ima novca.

ZAGREB -Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 6.311 kuna, što je osam kuna manje nego za mjesec prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U odnosu pak na srpanj prošle godine prosječna je zagrebačka neto plaća za sedmi mjesec ove godine bila nominalno veća za 1,4 posto ili za 87 kuna. Za prvih sedam mjeseci ove godine prosječna neto plaća u Zagrebu iznosila je 6.358 kuna i bila je nominalno veća za 0,7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

ZAGREB -Dvije paralelne izložbe posvećene Miljenku Horvatu i Antunu Motiki, otvorene sinoć u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), imaju za cilj na posve nov način predstaviti opuse dvojice svestranih umjetnika, tragača i istraživača, eksperimentatora i vizionara, koji su široj javnosti ostali poznati samo dijelom svojeg stvaralaštva.

"Svoju ovogodišnju izložbenu sezonu otvaramo dvjema izložbama kojima po prvi puta na ovaj način predstavljamo opuse dvojice umjetnika koji su ostavili dubok trag na hrvatsku umjetnost, ali su unatoč tome domaćoj i široj javnosti ostali manje poznati", kazala je na otvorenju ravnateljica muzeja Snježana Pintarić. Izložbe u MSU-u predstavljaju njihove nedovoljno poznate radove s fokusom na eksperimentalni, tragalački duh koji je obilježio njihovo stvaralaštvo, a ostvarene su zahvaljujući donacijama i otkupu velikog broja njihovih umjetničkih djela te uz pomoć i suradnju njihovih obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙