FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija pohvalila izbore u Bjelorusiji

ZAGREB/MOSKVA, 25. rujna 2012. (Hina) - Rusija je pohvalila u utorak parlamentarne izbore u Bjelorusiji, za koje je Zapad rekao da nisu bili ni slobodni niti nepristrani, priopćivši da je glasovanje bilo slobodno i otvoreno te da su kritike međunarodnih promatrača politički pristrane, javljaju ruski mediji.

"Mi smo sigurni da su bjeloruski građani mogli napraviti svjestan izbor" na izborima u nedjelju, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Nažalost, kao što obično biva u tim situacijama, zaključci (promatrača) OESS-a nisu u skladu s izvješćima drugih promatrača budući da je njima opet dominirao namjerno politizirani pristup", navodi ministarstvo.

Promatračka misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) priopćila je nakon izbora, koje je već osudila bjeloruska oporba, da oni nisu bili ni slobodni niti nepristrani.

Na parlamentarnim izborima u nedjelju u prvom krugu je raspodijeljeno 109 od 110 mjesta kandidatima sklonim vlasti uz stopu sudjelovanja od 74 posto, prema bjeloruskom izbornom povjerenstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙