FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: Gradsko vijeće je kočnica u razvoju Šibenika

ŠIBENIK, 25. rujna 2012. (Hina) - Šibenski SDP drži kako je novi prijedlog gradskog GUP-a koji je predstavila Kukuriku koalicija, sa svim nedostacima bolji od postojećeg koji je na snazi više od 20 godina te se pokazao kao ograničavajući faktor razvoja grada Šibenika.

Prijedlog novog gradskog GUP-a vijećnici Gradskog vijeća na posljednjoj su sjednici zbog niza nedostataka većinom glasova skinuli s dnevnog reda.

SDP-ovci Krešimir Šakić i Branko Belamarić na današnjoj su konferenciji za medije izrazili očekivanje da će vijećnici na idućoj sjednici usvojiti gradski plan te su Gradsko vijeće nazvali ‘tijelom koje je nespremno i nesposobno preuzeti odgovornost za donošenje odluka. Vijeće je, zbog problema u funkcioniranju, postalo velika kočnica razvoju grada Šibenika, drže.

"Gradsko vijeće nije sposobno pratiti inicijative koje šalje gradska uprava", kazao je potpredsjednik šibenskog županijskog SDP-a Krešimir Šakić.

Na novinarsko pitanje zahvaljujući kome je šibenski parlament postao kočnica, Šakić je odgovorio kako odgovornost leži na svim vijećnicima.

SDP ima četiri vijećnika, HNS dva, a podrška ostalih vijećnika uvjetovana je i nastavlja se od slučaja do slučaja, naveo je Šakić.

Šakić i Baranović su kritizirali i šibenske HDZ-ovce jer su ‘uvik kontra’.

Istaknuli su kako ih čudi da apsolutno niti jedan potez aktualne gradske uprave nije prošao bez reagiranja i kritiziranja HDZ-a.

Zbog takvih se reakcija stječe dojam da imaju naredbu da uvijek budu protiv svega što donosi gradska vlast, kazao je Branko Belamarić, SDP-ov vijećnik u šibenskom Gradskom vijeću.

Budući da je Kukuriku koalicija na vlasti u Šibeniku a da je prijedlog novog gradskog GUP-a ostao i bez podrške HNS-ovih vijećnika u Gradskom vijeću, koji su također tražili skidanje te točke s dnevnog reda, novinare je zanimalo kako je moguće da je najvažniji prostorno-razvojni dokument ‘pušten’ na sjednicu Vijeća bez prethodnog dogovora među partnerima.

Ta je situacija posljedica razmimoilaženja u komunikaciji i to će biti usklađeno, kazali su SDP-ovci, pojasnivši kako je GUP je stavljen na dnevni red jer je prošao sve zakonske procedure i dobivena je suglasnost ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙