FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga i fotografije o vrbničkom kraju

RIJEKA, 24. rujna 2012. (Hina) - Knjiga "Štroligi" autora Marije Kraljić i Petra Trinajstića predstavljena je danas u Narodnoj čitaonici u Rijeci a nakon toga na istom je mjestu otvorena izložba fotografija iz te knjige Petra Trinajstića, nazvana "Memento".

U knjizi su sakupljene usmene predaje vrbničkog kraja na otoku Krku. U priče ih je uobličila Marija Kraljić a Trinajstić je nadogradio tekst fotografijama. Knjigu su, uz autore, predstavili Jelena Butković, Ivana Vladilo i Mišo Cvijanović.

Knjiga oslikava blago, tradiciju i običaje Vrbnika, navedeno je na predstavljanju.

Fotografije Petra Trinajstića, kazao je predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić, stvarane su, kako je sam autor objasnio, između duše i srca. Taj prostor ili ambijent koji nastaje iz suodnosa naših spoznaja i naših osjećaja jeste prostor istinskog stvaranja, naveo je Božić. Na fotografijama je na osebujan način prikazan svakodnevni život ljudi iz Vrbnika ali i fantazijske scene kao slika preplitanja realnog i natprirodnog svijeta.

Predstavljanje je organizirano u suradnji Gradske knjižnice Rijeka i Fotokluba Rijeka. Izložba ostaje otvorena do 29. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙