FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF će sniziti prognoze rasta za globalno gospodarstvo - dužnosnik

WASHINGTON, 21. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Međunarodni monetarni fond (MMF) snizit će idući mjesec prognoze rasta za globalno gospodarstvo, kazao je dužnosnik MMF-ova odjela za gospodarstva u regiji Azije i Pacifika.

"Globalno gospodarstvo je oslabilo pa smo snizili za nekoliko desetina postotnog boda prognozirane stope njegova rasta", rekao je u četvrtak pomoćnik direktora MMF-ova odjela za azijsku i pacifičku regiju Hoe Ee Khor u konferencijskom pozivu o južnokorejskom gospodarstvu.

U zadnjim prognozama MMF je za ovu godinu procijenio da će globalno gospodarstvo rasti po stopi od 3,5 posto. Za 2013. prognoziran je nešto brži rast, po stopi od 3,9 posto.

MMF će najnovije prognoze objaviti na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke koje će se održati 9. listopada u Tokiju.

U globalnom međunarodnom zajmodavcu očekuju postupni oporavak globalnog gospodarstva duće godine, kazao je Khor, ujedno šef misije MMF-a za Južnu Koreju.

Za to četvrto po veličini azijsko gospodarstvo MMF je u četvrtak snizio prognozu rasta za ovu godinu za 0,25 postotnog boda, na tri posto. Među razlozima pogoršanih prognozi navode dužničku krizu u eurozoni i visoku zaduženost kućanstava.

"Daljnje produbljivanje krize u eurozoni najveći je kratkoročni rizik za prognoze. To bi izazvalo značajne negativne posljedice po Južnu Koreju", ističe se u MMF-ovu izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙